Tältä näyttää Paola Suhosen Seppälä-mallisto

07.10.2011 09:00 -

Voicen Muotiviikon torstai-iltana nähty Seppälän syysmallisto oli täynnä pehmeitä värejä ja naisellista nostalgiaa. Näytös huipentui Paola Suhosen suunnittelemaan erikoismallistoon ja sen tiimoilta tehtyyn lyhytelokuvaan, jonka suunnittelija on itse kuvannut.

Paola Suhonen on suunnitellut Seppälän syksyyn malliston, joka saapuu kauppoihin 1. marraskuuta. Suunnittelijayhteistyö on Suomessa ainutlaatuinen: elokuvaohjausta opiskeleva Suhonen on valmistanut myös lyhytelokuvan "Gone With The River", joka vie malliston tarinan Brooklynin maisemiin. Lyhytelokuva nähtiin suurella kankaalla Voicen näytöksen yhteydessä.

Paola Suhosen suunnittelema erikoismallisto keskittyi mustalla ja valkoisella höystettyihin syksyisiin jalokiviväreihin, burgundinpunaiseen ja tummansiniseen. Kultaiset sulkakuviot toivat mallistoon tuulahduksen syksyn etnotrendeistä. Etnovivahteita nähtiin myös Suhosen luotsaaman Ivana Helsingin ensi kevään kokoelmassa, joka esiteltiin juuri New Yorkin muotiviikoilla.

Mallistossa nähtiin mekkoja, hameita ja paitapuseroita, joiden muotokieli oli pehmeä ja naisellinen: väljiä laskoksia, vyötäröä korostavia leikkauksia, puhvihihoja ja retrohenkisiä rypytyksiä hihansuissa.

Samettiset mekot ja polvimittaiset hameet olivat ilahduttavan monikäyttöisiä, asustettavissa tarpeen mukaan niin arkeen kuin juhlaan.

Seppälän syksyn päämalliston värimaailma oli lempeä: kamelinvärinen beige sai seuraa kermaisista nudesävyistä, joihin musta toi ryhtiä. Violetin ja burgundinpunaiset sävyt toistuivat erityisesti neuleissa. Leopardikuosiset asusteet toivat seksikästä potkua hillittyihin asukokonaisuuksiin: leopardikuvioita näkyi niin pipossa, baskerissa kuin kapeassa vyössä ja korkokengissä.

Seppälän mallisto oli kokonaisuudessaan romantikon unelma: lavalla nähtiin höyhenenkevyitä kermanvaaleita mekkoja ja paitapuseroita, joiden rintamusta koristivat röyhelöiset yksityiskohdat. Paitarintamalla oli tarjolla myös pilkkukuvioita ja retrohenkistä raitaa. Valkoiset stayup-sukat röyhelöisellä reunalla tarjosivat tervetullutta vaihtelua sukkahousuille. Hameet ulottuivat reiden puoliväliin, vyötäröt reilusti lantion yläpuolelle. Farkuissa oli havaittavissa hippihenkistä nostalgiaa, lahkeet liehuivat leveinä.

Asusteiden osalla suunta oli selvä: hattuja, nahkahanskoja ja kapeita vöitä, jotka olivat joko kiiltonahkaisia tai punottuja. Näytöksen yllätys paljastui mallin selkäpuolelta: reput ovat olleet tekemässä tuloaan ja tovin ja alkavat rantautua kuluttajaystävällisten ketjujen valikoimiin.

Kimonohenkisten silkkimekkojen heleät kukkaprintit ihastuttivat keskellä pimenevää syksyä. Kuviot olivat muutenkin hyvin edustettuina pllkuista palloihin ja geometrisiin printteihin. Jos värit ovat juttusi, nyt on sopiva hetki kokeilla värikästä printtimekkoa yhdistettyinä kirkkaanvärisiin sukkahousuihin - kaikenlainen väreillä leikittely on ajankohtaista.

Takkirintamalla mentiin samoilla linjoilla kuin syksyn muodissa kaikkialla, lavalla nähtiin viittamallisia takkeja joista osa oli kurottu vyötäröltä nahkavyöllä. Valikoimista löytyi myös pitkä takki tekokarvakauluksella ja naisellinen tweedtakki, jonka helma leveni kuin tyllillä kohotettu mekko - loistava valinta mekkojen ystävälle, joka ei halua rutata runsaita helmojaan tyköistuvan takin alle.

Seppälän näytöksessä nähtiin juuri sitä mitä merkin ystävät oletettavasti odottavatkin: helposti yhdisteltävää käyttömuotia, jossa trendikkäät elementit piristävät jokapäiväisiä perusvaatteita. Paola Suhosen nimeä kantava mallisto ansaitsee erityiskiitosta viimeistellystä ilmeestään ja ripauksesta ylellisyyttä, minkä malliston pitsi- ja samettivaatteet toivat Seppälän syksyyn.

Kilpailut

Uusimmat