Kasvojesi muoto määrittää millainen hiusmalli sopii juuri sinun kasvoillesi - katso ja testaa

21.03.2013 09:15 - Karoliina Kotala

Kaikki hiusmallit eivät sovi kaikille kasvoinpiirteille. Oikeanmallisella kampauksella voikin tuoda erinomaisesti esiin parhaat puolet kasvoista.

Alkuun on hyvä selvittää minkä muotoiset kasvosi ovat: sydämen muotoiset, neliön muotoiset, pyöreät, timantin malliset, pitkät vai ovaalit. Alla tunnusmerkit eri kasvon malleille:

1. Sydämen muotoiset kasvot ovat leveämmät otsan kohdalta kuin leukalinjan kohdalta. Voi olla, että sinulla on terävä leuka, kuten Reese Witherspoonilla.

2. Neliön muotoiset kasvot ovat usein otsan, poskipäiden ja leukalinjan kohdalta yhtä leveät. Kasvojen piirteet ovat usein myös terävät. Neliön muotoiset kasvot omaavat ovat onnekkaita, koska kyseiset naiset ikääntyvät tyylikkäimmin. Myös historian kauneimmista naisista suurin osa omasi tai omaa neliön muotoiset kasvot.

3. Pyöreät kasvot muistuttavat mittasuhteiltaan usein neliön muotoisia kasvoja, mutta leuka on usein pyöreämpi ja kasvonpiirteet muutoinkin pehmeämmät.

4. Timantin muotoiset kasvot ovat leveimmät poskipäiden kohdalta. Leukalinja ja otsa ovat puolestaan keskenään yhtä leveät, mutta silti kapeammat kuin poskipäiden leveys.

5. Pitkät kasvot ovat pidemmät kuin kasvojen levein kohta on leveydeltään.

6. Ovaalit kasvot ovat pituudeltaan 1 ½ kertaa kasvojen leveyden verran. Ovaalit kaavot omaavat naiset ovat myös onnekkaita, sillä niille sopivat monipuolisesti useat kampaukset.

Mitkä kampaukset siis sopivat millekin kasvojen muodoille:

1. Sydämen muotoiset kasvot: Terävä leuka vetää helposti katseen puoleensa, joten suosi perinteistä tai sivulle laskeutuvaa otsatukkaa, joka tuo huomion silmiin. Lyhyet hiusmallit sopivat sydän-kasvoisille erityisen hyvin, mutta jos haluat pitää hiukset pitkinä suosi kerroksia, jotka korostavat poskipäitä.

Vältä: Lyhyttä polkkamallia ja graafisia muotoja.

Julkkiksia, joilla on samanmuotoiset kasvot: Katie Holmes, Jennifer Lopez, Rachel Bilson ja Reese Witherspoon2. Neliön muotoiset kasvot: Hiusmalli, joka pehmentää vahvaa leukaasi on hyvä valinta. Rikotut latvat ja kiharat ovat erinomaisia valintoja. Hyvä valinta on myös pitkät, suorat hiukset, jotka on kerrostettu edestä leukalinjan kohdalta alaspäin.

Vältä: Yhden pituuden polkkakampauksia, etenkin sellaisia jotka päättyvät leuan kohdalle. Kyseiset mallit vain korostavat neliön muotoja kasvoissa.

Julkkiksia, joilla on samanmuotoiset kasvot: Gwyneth Paltrow, Demi Moore ja Angelina Jolie.3. Pyöreät kasvot: Haluat saada kasvosi näyttämään pidemmiltä, joten suosi malleja, jotka päättyvät heti leuan alapuolelle. Pehmeät kerrokset ovat hyviä, koska ne saavat kasvosi näyttämään kapeammilta ja vievät volyymia pois sivuilta.

Vältä: Kypärämaisia malleja, lyhyet kiharat ovat myös huono valinta.

Julkkiksia, joilla on samanmuotoiset kasvot: Fergie, Kate Bosworth, Oprah Winfrey, Cameron Diaz, Kirsten Dunst, Michelle Williams ja Catherine Zeta-Jones.4. Timantin muotoiset kasvot: Samat mallit sopivat timantin muotoisille kasvoille kuin neliön muotoisillekin. Suosi siis pituutta, kerroksia ja pehmeyttä.

Vältä: Yhden pituuden polkkakampauksia, etenkin sellaisia jotka päättyvät leuan kohdalle.

Julkkiksia, joilla on samanmuotoiset kasvot: Megan Fox ja Christina Ricci.5. Pitkät kasvot: Otsatukka on erinomainen valinta, sillä se tasoittaa korkeaa otsaa. Leukalinjaan päättyvät polkat toimivat myös, koska ne lisäävät leveyttä kasvoihin. Jätä kuitenkin niskasta polkan pituus aavistuksen etuosia lyhyemmäksi.

Vältä: Liian pitkiä hiuksia, jotka pidentävät kasvoja entisestään. Myös superlyhyet hiukset tuovat kasvojen pituuden esiin.

Julkkiksia, joilla on samanmuotoiset kasvot: Sarah Jessica Parker, Ashlee Simpson, Liv Tyler ja Giselle Bundchen.6. Ovaalit kasvot: Klassinen polkka otsatukalla toimii ovaaleille kasvoille. Myös pitkät, loivat kiharat korostavat ovaalien kasvojen parhaita puolia.

Vältä: Lyhyitä kerroksia, jotka lisäävät pituutta. Jos hiuksesi ovat kiharat tai paksut vältä tasaisia malleja.

Julkkiksia, joilla on samanmuotoiset kasvot: Kate Hudson, Jessica Alba ja Jada Pinkett Smith.


Lähde: Beauty

Kilpailut

Uusimmat