Millaiset bikinit hoikentavat, mitä mallia suomalaisten tulisi ehdottomasti välttää - katso

29.05.2013 07:15 - Karoliina Kotala

Bikinivalikoima on juuri nyt kaupoissa laajempi kuin koskaan. Voice selvitti, mitkä bikinimallit imartelevat suomalaista vartaloa, ja mitkä taas tulisi suosiolla jättää kauppojen hyllylle.

Funky Lady -alusvaatemyymälässä työskentelevä Ella kertoo perinteisen puolikuppisen bikinin, jonka olkaimet menevät sivuilla olevan hoikentavin malli. Kyseinen malli kohottaa rintoja, jolla on jo oma vaikutuksensa.

- Kun povi on nätisti kohotettu ja rinnat ovat oikealla paikalla, niin se jo hoikentaa, Ella opastaa.

Niskan takaa solmittava halterneck-malli puolestaan ei hoikenna, mutta häivyttää kapeita hartioita.

Alla esimerkki hoikentavasta bikinimallista.

Panos Emporio, 47,95 e, Nelly.com

Alaosan suhteen huonoin vaihtoehto on suomalaisten rakastama hipsteri-malli. Suora lahjelinja lyhentää jalkaa ja korostaa reiden leveintä kohtaa.

- Moni ajattelee, että on liikaa takapuolta ja haluaa peittää sitä peittävämmillä housuilla, mutta todellisuudessa hipsterimalli vain suurentaa takapuolta. Suomalaiset ovat usein lyhytjalkaista ja pitkäselkäistä sorttia, niin hipsteri ei ole se imartelevin vaihtoehto.

Paras malli sen sijaan olisi sirompi housu, joka nousee hiukan myös vyötärölle, sillä kysinen malli sirontaa olemusta ja korostaa jalan pituutta. Yleinen virhe suomalaisten bikinivalinnoissa on myös väärän koon ostaminen.

- Jos bikineissä on oikea koko, niin hirveän pieleen ei voi mennä. Ei saisi siis ostaa liian väljää uima-asua, koska vaikka bikinit olisivat kuinka hyvälaatuiset, ne aina venyvät hiukan kastuessaan. Siksi ostaessa bikinien tulisi olla napakat, ja yläosan ympärysmitta ja housut saavat olla melko tiukat.

Alla esimerkki vähemmän imartelevasta hipsterihousuista.

Bikinihousut, 15,95 e, Ellos.fiAlla puolestaan suotavampi perusmalli.

Ted Baker Solid Bikini Bottom, 46,39 e, Asos.com

Kilpailut

Uusimmat