Totta se on - kesä tekee ihmisestä viehättävämmän

03.06.2013 16:15 - Reija Saarinen

On laajalle levinnyt olettamus, että ihmiset näyttävät kauniimmilta kesäkuukausien aikana. Tämä johtunee siitä, että päivettynyt iho pesee mennen tullen kuivan ja karhean talvi-ihon. Deittisivusto päätti ottaa selvää väitteen todenperäisyydestä ja  suostuttelikin ihmiset muuttamaan profiilikuvansa kesäisemmäksi nähdäkseen löytävätkö he täten paremmin rakkauden.

Deittisivusto Match.com pyysi käyttäjiään lisäämään sivuilleen enemmän kesäisiä kuvia talvisten sijaan saadakseen selville vaikuttaako se heidän suosioonsa treffimarkkinoilla.

Tutkimuksessa ihmisiä pyydettiin valitsemaan saman ihmisen kuvista viehättävämpi. Kuvista toinen oli otettu kesällä ja toinen talvella. Peräti kolme neljästä vastaajasta valitsi kesällä otetun kuvan.

Kysyttäessä syytä heidän valintaansa ihmisistä 72 prosenttia kertoi, että kesällä otetuissa kuvissa ihmiset näyttivät onnellisemmilta, terveemmiltä ja itsevarmemmilta. 21 prosenttia sen sijaan kertoi valintansa perustuneen siihen, että ihmisellä oli mukavat vaatteet sekä asusteet.

Yli puolet kyselyyn osallistuneista sanoi tuntevansa itsensä viehättäväksi kesällä, sen sijaan vain yksi viidestäkymmenestä tunsi itsensä kauniiksi talvella.Tulosten perusteella näyttää siis siltä, että deittiprofiilissa kannattaa käyttää kesällä otettua kuvaa, sillä se eittämättä lisää mahdollisuuksia parin löytämiseen.

 Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat