Helli ihoasi: Luonnon omat kauneudenhoitotuotteet löytyvät keittiöstäsi

03.06.2014 08:45 - Minna Talstila

Ihoa virkistävät ainesosat voivat löytyä myös omasta keittiöstäsi. 

Jos et halua käyttää teollisia tuotteita kauneutesi hoitamiseen tai rahapussissa ei turhan paljoa kolikkoja kilise, kannattaa tarkistaa oman keittiön antimet. Osa ruoka-aineista nimittäin on hyväksi iholle. Seuraavia vinkkejä noudattamalla huolehdit ihostasi täysin luonnollisella tavalla. 

1. Hehkua kasvoille

Raasta raaka kookospähkinä ja purista kulhoon raasteesta irtoava maito. Levitä maitoa huulillesi ja kasvoillesi, jolloin saat ihosi hehkumaan. 

2. Ihon puhdistus

Kasta pumpulia maitoon ja pyyhi sillä kasvosi. Tämä puhdistaa ihossa piilevän lian. 

3. Ihon kosteuttaminen

Normaalin ihon kosteuttamiseen kannattaa kokeilla tahnaa, joka koostuu yhdestä teelusikallisesta appelsiinimehua, yhdestä teelusikallisesta sitruunamehua sekä purkillisesta jugurttia. Levitä maski kasvoillesi 15 minuutiksi ja pyyhi se sitten pois kostealla liinalla. Tällä tavalla saat ihosi kosteammaksi.

4. Ryppyjen ehkäiseminen

Risiiniöljyn levittäminen kasvoille ehkäisee ryppyjä ja pehmentää ihoa. Kyseinen öljy myös hidastaa ihon ikääntymistä.

5. Pigmenttiläiskien häivyttäminen

Myös raaka peruna on hyvä ainesosa kauneudenhoitoon. Hiero sitä kasvoillesi häivyttääksesi ihoon ilmaantuneita pigmenttiläiskiä. 

Aikaisemmin kirjoitimme ruoka-aineista, joita syömällä voi suojautua auringolta. Jos siis etsit luonnollisia keinoja auringolta suojatumiseen, lue artikkelimme täältä

Lähde: Beauty Benefits Of Love

Kilpailut

Uusimmat