Kuva: AOP

Kanye West väittää, että uusi albumi julkaistiin ilman hänen lupaansa

30.08.2021 11:15 - Iiro Myllymäki

Kanye Westin pitkään odotettu Donda julkaistiin sunnuntaina, mutta ei ilman kohua.

Kanye West, 44, julkaisi sunnuntaina odotetun kymmenennen studioalbuminsa Dondan. Monen viivästyksen jälkeen albumi on tullut kuunneltavaksi striimauspalveluihin, ja mukana albumilla on vierailuja muun muassa The Weekndiltä, Jay-Z:ltä, Kid Cudilta, Young Thugilta ja Travis Scottilta.

Nyt Kanye West väittää sosiaalisessa mediassa, että hänen levy-yhtiönsä Universal Music Group on julkaissut albumin ilman hänen lupaansa. West myös väittää, että levy-yhtiö on kieltänyt Jail pt 2 -nimeä kantavan kappaleen julkaisun. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Jail pt 2 on kuitenkin kuunneltavissa Spotifyssa. Varietyn mukaan levy-yhtiön lähteet ovat sanoneet räppärin väitteitä naurettaviksi.

Donda oli alun perin tarkoitus julkaista jo heinäkuun loppupuolella, mutta West on jatkanut albumin työstämistä ja viivästyttänyt julkaisua useampaan otteeseen. West järjesti ennen julkaisua kolme massiivista albumin kuuntelutilaisuutta, joista viimeisin toteutui räppärin kotikaupungissa Chicagossa stadionilla. Tilaisuudessa huomiota herätti erityisesti se, että West nähtiin lavalla räppäri DaBabyn ja rokkari Marilyn Mansonin kanssa. DaBaby on ollut kohun keskiössä lauottuaan homofobisia kommentteja festivaaliesiintymisen yhteydessä, ja Mansonia puolestaan on syytetty useista seksuaalirikoksista. Sekä DaBaby että Manson vierailevat Donda-albumin Jail pt 2 -kappaleella.

Chicagon-tilaisuudessa huomiota herätti myös se, että Westin entinen vaimo Kim Kardashian esiintyi räppärin rinnalla hääpuvussa. Kardashianin esiintyminen sai aikaan spekulaatioita siitä, onko pari mahdollisesti palaamassa yhteen.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Donda-albumin voi kuunnella Spotifysta alla olevasta upotuksesta.

Lue myös: Kim Kardashian aikoo pitää ex-miehensä sukunimen - syy hyvin yksinkertainen

Lue myös: Kanye West haluaa vaihtaa nimensä - jätti anomuksen tuomareille

Lähteet: Metro, Pitchfork

Kilpailut

Uusimmat