Kuva: Iiro Kuosmanen

Maj Karma ja Lapko ovat lähtöisin samalta pieneltä paikkakunnalta - "Välit ovat erittäin lämpimät"

25.10.2021 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Lapkon Ville Malja laulaa nykyään Moon Shot -yhtyeessä, jonka debyyttialbumi julkaistiin 22. lokakuuta.

Moon Shot julkaisi viime perjantaina debyyttialbuminsa Confession. Yhtyeessä soittavat Ville Malja (Lapko), Jussi Ylikoski ja Mikko Hakila (Disco Ensemble) sekä Henkka Seppälä (Children of Bodom).

Ylikoski ja Malja kertovat Voice.fi:n haastattelussa, että he näkivät toisensa ensimmäistä kertaa jo 20 vuotta sitten.

- Muistan keikan Harjavallassa, jossa esiintyivät DisCo, eli me, ja Lapko, ja se oli ensikosketus. Emme hirveästi kommunikoineet, mutta sitä laittoi merkille, että meissä on hyvin paljon samaa, Ylikoski muistelee.

- Tuohon aikaan internet ei ollut mitenkään iso juttu. Ulvilan ja Harjavallan välillä ei ole kuin tyyliin 25 kilometriä, mutta se oli loppuen lopuksi aika paljon. Siinä selvästi vähän ihmetteli, että mitäs jätkiä nämä ovat, Malja jatkaa.

Harjavallasta on kotoisin myös Maj Karma, jossa laulaa Herra Ylppö. Malja sanoo, että yhtyeiden välit ovat aina olleet hyvät. 

- Välit ovat olleet erittäin lämpimät. Karman jätkät olivat meille enemmän isoveljiä kuin esikuvia. Meillä on sen verran ikäeroa, että kun me ajelimme mopoja, heillä oli jo ajokortit. Muistan myös, kuinka he pakkailivat pakettiautoa ja lähtivät keikkailemaan toisiin kaupunkeihin, Malja hymyilee.

- Meidän ensimmäinen treenikämppä oli sellainen, jossa Maj Karman jätkät soittivat viereisessä huoneessa. He tekivät ensimmäistä albumiaan, ja me tutustuimme siinä rinnalla siihen, millaista rock-elämä oikein on, laulaja jatkaa.

Moon Shot haluaa soittaa keikkoja kiivaasti uuden albumin tiimoilta. Mutta miten kiertäminen on muuttunut vuosien varrella?

- Ehkä sellainen tuuriin luottaminen ja sekoilun aste on muuttunut. Mutta tietenkin keikoissa pitää olla hieman vaaraa ja aina voi tapahtua mitä vain. Siitä saa kiksejä, kun niitä ongelmahetkiä ratkaisee lennosta, Ylikoski sanoo.

- Ehkä osaamme nykyään aikatauluttaa sitä poikamaista kohellusta, eli hirveä mayhem ei ole enää päällä 24/7, Malja päättää. 

Voit kuunnella koko haastattelun Podplaystä. Haastattelun ensimmäisen osan löydät täältä

Voice.fi, Podplay, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: "Kappale heille, jotka uskaltavat sanoa ei" - Moon Shotin biisiuutuus on pieni vallankumous neljässä minuutissa

Lue myös: Tunnetuista suomalaisrokkareista koostuva Moon Shot julkaisi uuden kappaleen - kuuntele

Kilpailut

Uusimmat