Kuva: Yle / Miikka Varila

Blind Channel esiintyy UMK-finaalissa - "Tulette näkemään, millaisia me ollaan sängyssä"

07.02.2022 11:15 - Iiro Myllymäki

Viime vuoden voittaja avaa UMK-show'n 26. helmikuuta.

Viime vuonna Uuden musiikin kilpailun (UMK) voittanut Blind Channel palaa tänä vuonna UMK-lavalle. Yhtye esittää koko ohjelman avausnumeron 26. helmikuuta Turun Logomossa.

Blind Channel sai hurjan nosteen uralleen Uuden musiikin kilpailusta ja Euroviisuista, missä yhtye sijoittui hienosti kuudenneksi. Myös tänä vuonna yhtyeellä on luvassa suuria asioita, sillä bändi julkaisee uuden albumin ja tekee yli sata keikkaa Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

- Viime vuoden UMK- ja euroviisutapahtumat olivat luonnollisesti merkittävä osa lumipalloefektiä, jonka myötä uramme lähti vauhdikkaasti nousuun. UMK on huikea kiihdytyskaista artisteille, jotka ovat sataprosenttisen valmiita antamaan kaikkensa ja joilla on kristallinkirkas visio omasta jutustaan. Vuosina 2013–2020 Blind Channel ei olisi ollut valmis tähän. High risk, high reward, yhtye kommentoi Ylen tiedotteessa.

UMK-finaalissa Blind Channel esittää uuden biisin.

- Otamme Logomosta tuttuun tapaan kaiken irti. Muiden artistien onneksi emme ole tänä vuonna kisassa mukana, yhtye kommentoi.

Bändi kiusoittelee UMK:n Instagram-tilillä julkaistulla videolla enemmänkin sitä, millaista show’ta on lupa odottaa.

- Se on rakkauslaulu ja sen esityksessä te tulette näkemään, millaisia me ollaan sängyssä, yhtyeen toinen solisti Niko Vilhelm sanoo.

Videolla Blind Channelin jäsenet istuvat sängyllä samalla, kun heidän ylleen satelee ruusun terälehtiä. Voit katsoa videon alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

UMK-finaalissa ratkeaa, mikä artisti lähtee edustamaan Suomea Torinon Euroviisuihin Italiaan toukokuussa. Kilpailussa ovat mukana Cyan Kicks, Bess, The Rasmus, Younghearted, Olivera, Tommi Läntinen ja Isaac Sene.

Lue myös: UMK:n juontajiksi yllätysnimet Vesala ja Mmiisas - "Otin tavallaan pestin hulluuteen"

Lue myös: The Rasmus sai suurnimen mukaan UMK-biisin tekoon - Lauri Ylösen ytimekäs tekstiviesti tiivisti tavoitteet

Kilpailut

Uusimmat