Nämä artistit ovat tyrkyllä Rock and Roll Hall of Fameen – katso lista!

24.09.2009 07:30 - Eeva Rajala

Länsinaapurimme ylpeys Abba on ehdolla Rock and Roll Hall of Fameen, kertoo NME. Nuorimmista bändeistä muun muassa Red Hot Chili Peppers on ehdokaslistalla mukana.

Ehdokkaita on yhteensä 12 ja musiikkiteollisuuden henkilöistä koostuva raati valitsee heistä 5 galleriaan tammikuussa.

Listalta löytyvät Red Hot Chili Peppers ja LL Cool J ovat ehdolla ensimmäisenä mahdollisena vuotena. Artistilla tai yhtyeellä on mahdollisuus päästä Hall of Fameen, kun ensimmäisen singlen tai albumin julkaisusta on kulunut 25 vuotta.

- On kunnia olla ehdolla ensimmäisenä mahdollisena vuotena..Näköjään Hall of Famella on erikoisen hyvä musiikkimaku, RHCP:n rumpali Chad Smith kertoi Billboardille.

Tietoa valituista odotellaan tammikuussa ja itse nimeämisseremonia järjestetään Waldorf Astoria -hotellissa New Yorkissa 15. maaliskuuta. Ensivuoden nimeämisseremonia on historiassaan 25.

Hall of Fame järjestää 25-vuotisjuhlakonsertit 29. ja 30. lokakuuta. Konserteissa esiintyvät muun muassa U2, Metallica ja Stevie Wonder. 25-vuotiasta Hall of Famea juhlitaan myös live-DVD:llä sekä juhlakirjalla The Rock and Roll Hall of Fame: The First 25 Years.

Rock and Roll Hall of Fame -ehdokkaat:
Abba
The Chantels
Jimmy Cliff
Genesis
The Hollies
Kiss
LL Cool J
Darlene Love
Laura Nyro
Red Hot Chili Peppers
The Stooges
Donna Summer

Kilpailut

Uusimmat