Kuva: AOP

TS: Andy McCoy uskoo, että Hanoi Rocks voisi tehdä keikkoja - "Täytyy istua alas ja jutella"

11.10.2022 08:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Andy McCoy täyttää tänään 11. lokakuuta 60 vuotta.

Laulaja Michael Monroe täytti vastikään 60 vuotta ja juhlisti merkkipaaluaan komealla 60-vuotisjuhlakeikalla Helsingin jäähallissa perjantaina 23. syyskuuta. Keikka jäi myös suomalaiseen rock-historiaan, sillä siellä esiintyi alkuperäinen Hanoi Rocks.

Monroen lisäksi kokoonpanossa soittivat Andy McCoy, Sami Yaffa, Nasty Suicide sekä Gyp Casino. McCoy kertookin Turun Sanomille, että keikkoja on mahdollista nähdä myös tulevaisuudessa pitkin Eurooppaa - jos hyvin käy.

- Meidän pitää istua alas ja jutella asioista. Katsotaan joulun jälkeen, mitä tehdään. Miksei lähdetä rundaamaan vaikka Japaniin, McCoy pyörittelee. Japanissa Hanoi Rock oli varsinkin 1980-luvulla valtavan suosittu.

Ehtoja McCoylla kuitenkin on ja niiden täytyy täyttyä, että asiat menevät eteenpäin.

-  Mua ei kuseteta. Olen tarkka raha-asioista ja logistiikasta, McCoy sanoo.

Andy McCoy täyttää tänään 11. lokakuuta 60 vuotta.

Hanoi Rocksin jäsenet tietävät, kuinka paljon he ovat vaikuttaneet sekä suomalaiseen että koko maailman rock-kenttään. Yhtyeen faneiksi ulkomailta ovat tunnustautuneet muun muassa Guns N' Roses sekä Skid Row.

- Suomen rockissa, ja oikeastaan kaikessa rockissa, kuuluu vaikutteita Albert Järvisestä, Andystä ja Nastystä. Uskon, että olemme tehneet hyvää tälle koko kentälle ja olemme avanneet monille ovia, Monroe sanoi vuonna 2020.

- Harvoin on tällaisia yhtyeitä, jossa kaikki täydensivät toisiaan ja tähtäsivät täysillä samaan tavoitteeseen, Monroe jatkoi.

Lue myös: Michael Monroe kertoo, kuinka alkuperäinen Hanoi Rocks kasattiin juhlakeikalle

Lue myös: Musiikin Tähtikatu saa viisi uutta tähtilaattaa - tunnustus muun muassa Hanoi Rocksille

Lähde ja koko haastattelu: Turun Sanomat

Kilpailut

Uusimmat