Menneet vuodet paljastavat: laulukisojen voitto ei kannata

11.02.2010 07:25 - Eeva Rajala

Idols-kisoissa pistesijoille jääneet kisaajat ovat toistuvasti pärjänneet paremmin kuin kisan voittaja. Kysymys kuuluukin: kannattaako voittaa laulukilpailu?

Viimekauden voittaja Koop Arponen keikkailee pubeissa, kun Anna Puu pokkailee samaan aikaan kasan Emma-pystejä. Myös levymyynnissä voittaja jää neitokaisen taakse. Arposen debyyttialbumia on myyty runsaat 20 000 kopiota. Annan debyytti oli 62 000 levyn myynnillään yksi viime vuoden eniten myyneistä. Asiasta kertoo Iltalehti.

Ensimmäinen Idols-voittaja Hanna Pakarinen sai hehkutustaan osakseen. Neito edusti muutama vuosi voittonsa jälkeen Suomea myös euroviisuissa. Pronssisijalle Idolsissa tuolloin sijoittunut Antti Tuisku on kuitenkin hienoisesti suositumpi kansan keskuudessa.

Seuraavana vuonna 2005 Idols-kisan voitti Ilkka Jääskeläinen. Ura ei lähtenyt käyntiin, mutta kisan kakkonen Katri Ylander on jatkanut menestystään ja julkaissut jo kolme albumia. On sitä tullut ylitettyä myös kultalevyraja pariin otteeseen.

Vuoden 2007 finaalissa toiseksi jääneen Anna Abreun ura on yhtä nousukiitoa. Tällä hetkellä lujaa menee Suomen lisäksi Britanniassa. Kauden voittaja Ari Koivunen laulaa tällä hetkellä Amoral-yhtyeessä.

Kilpailut

Uusimmat