Pensseli-setä: Outo Suomen-tarina katsottava loppuun

16.02.2010 07:11 - Eeva Rajala

Pensseli-setä eli syyrialainen Abdo Mohamed (kurdiksi Ebdo Mihemed) haluaa nähdä, miten hänen outo menestystarinansa jatkuu Suomessa. Nyt mies on jättänyt hetkeksi leipätyönsä häälaulajana ja keikkailee ahkerasti Suomessa parin kuukauden ajan.

- Tarina on alkanut. Haluan katsoa, miten se menee eteenpäin, mies sanoo Helsingin Sanomissa.

Tämän ja ensi kuun kaikki viikonvaihteet ovat täynnä Pensseli-sedän keikkoja. Syyriassa hääkeikoilla tienaisi paremmin, mutta mies haluaa katsoa loppuun tämän oudon Suomen-tarinansa. Pensseli-sedän keikkoja myy suomalainen ohjelmatoimisto, jonka listoilla ovat myös muun muassa Eino Grön ja Jore Marjaranta.

Ohjelmatoimiston mukaan Pensseli-setä on valmiina tekemään Suomessa lähes mitä promootiota vain, vaikka hiihtämistä. Pensseli-sedän Suomen-valloitus käynnistyi, kun Youtubeen ilmestyi huumorimielellä tekstitetty Niilin hanhet -laulu. No kukas hazardi -lauseenkin sisältävää biisiä on katsottu Youtubessa jo yli 2,2 miljoonaa kertaa.

Tämän jälkeen mies kutsuttiin Suomeen ja jouluksi tehtiin nopeaan tahtiin Best Of -albumi. Suomessa tehty albumi on jo alkanut kiinnostaa myös turkkilaista levy-yhtiötä ja biisejä on kuultu Ruotsissa kurdien radiokanavalla. Seuraavaksi suunnitelmissa - tai ainakin ideana - on levyttää vanha Dirlandaa-hitti.

Kilpailut

Uusimmat