Lähestyvän Liisa ihmemaassa ensi-illan kunniaksi: 10 tarinan inspiroimaa biisiä!

02.03.2010 10:16 -

Tim Burtonin ohjaama ja Johnny Deppin tähdittämä Liisa ihmemaassa tulee Suomessa ensi-iltaan perjantaina 12.3. Lewis Carrollin tarina on inspiroinut myös monia muusikoita.

Alice In Wonderland -kirja on päässyt monien bändien nimiin, kuten amerikkalaisen grunge-legenda Alice In Chainsin ja norjalaisen glam rock -bändi Malice In Wonderlandin. Ruotsista löytyy myös electroclash-yhtye nimeltään Alice In Videoland.

Myös The Beatles inspiroitui tarinasta, jopa siinä määrin, että kirjailija Carrollin naama löytyy Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band -levyn kansista. Sanallisia viittauksia hänen tuotantoonsa löytyy ainakin I Am the Walrus- ja Helter Skelter -biiseistä.

Gunaxin.com on listannut mielestään kymmenen tärkeintä Liisa ihmemaassa -biisiä. Listan kärjestä löytyy happorockbändi Jefferson Airplanen White Rabbit -klassikko, jonka kuvasto on sekavuudessaan suoraan Carrollin kirjasta.

Listalta löytyvät myös muun muassa Tom Petty & the Heartbreakersin Don't Come Around Here No More, Stevie Nicksin Alice ja Aerosmithin Sunshine.

Katso koko lista täältä (Gunaxin.com) tai White Rabbit -video alta.

Kilpailut

Uusimmat