Nämä suomalaisartistit kahmivat eniten korvauksia

14.04.2010 07:14 - Eeva Rajala

Suomen suurimmille hittinikkareille maksetaan vuosittain yli 20 000 euron korvaukset. Tällaisia korvauksia näkee kuitenkin harva: kappale tai kappaleet kun pitää olla kaikille tuttuja.

Teosto ry ei julkista nimiä, mutta Iltalehden mukaan kestosuosikkien joukkoon kuuluvat muun muassa HIM, Nightwish, Maija Vilkkumaa, PMMP, The Rasmus, Eppu Normaali ja J. Karjalainen. Karjalainen julkaisi juuri uuden levyn, mutta on myöntänyt taannoin, että elää vanhoillakin hiteillä ihan mukavasti.

Teostokorvauksia maksetaan tekijöille vuosittain musiikin julkisesta esittämisestä. Näin korvauksia kasvattaa se, jos biisejä soitetaan parhaaseen kuunteluaikaan ja valtakunnallisilla kanavilla. Teoston viestintäjohtaja Satu Kaarenoja muistuttaa Iltalehdessä, että harvoin yksi hitti riittää.

- Monet kokeneet hitintekijät sanovat, että parhaina vuosina teostokorvaukset ovat päätili, viestintäjohtaja sanoo.

Kotimaisten hittinikkarienkin tuloissa on paljon eroja. Esimerkiksi The Rasmuksen Lauri Ylösellä oli vuonna 2008 tuloja 541 019 euroa, HIMin Ville Valolla 360 473, Eppu Normaalin Martti Syrjällä 98 030 euroa ja PMMP:n Paula Vesalalla 74 311 euroa.

Kilpailut

Uusimmat