Disco Ensemble uudesta levystä: Ei haluttu liikaa mausteita tai majoneesia

18.05.2010 15:25 -

Ensi viikolla The Island of Disco Ensemble -albuminsa julkaiseva Disco Ensemble halusi tehdä uutukaisestaan edellistä levyään napakamman kokonaisuuden.

Laulaja Miikka Koivisto kertoi Voicelle, että bändi päätti jo etukäteen, että uusi levy tulee olemaan edellistä Magic Recoveries -albumia tiukempi kokonaisuus.

- Haluttiin tehdä yhdellä aterialla helposti syötävä kokonaisuus, eikä ympätä liikaa mausteita tai majoneesia. Tykätään itsekin levyistä, jotka ei ole hirveän pitkiä ja jotka ovat oma, helposti avautuva maailmansa. Toivottavasti saatiin aikaan sellainen albumi, joka tekee mieli laittaa uudestaan päälle kun se on loppu, ettei se ole sellainen hengästyttävä koko illan eepos, laulaja sanoo.

The Island of Disco Ensemble -levyn tuottajana toimi Lemonator-yhtyeen riveistä tuttu Lassi Kurki, joka tunnetaan aiemmin hieman Disco Ensembleä popimman materiaalin parissa työskentelystä. Koiviston mukaan tuottajavalinta tuntui kuitenkin luonnolliselta.

- Lasse keskittyi biiseissä melodioiden rakenteluun ja kappaleiden sorvaamiseen. Ei kuitenkaan missään vaiheessa tuntunut siltä, että hän ymppäisi mitään ylimääräistä. Hän on kyllä hyvin perillä kaikenlaisesta musiikista. Ehkä hänen ansiostaan levy on ulosanniltaan kuitenkin popimpi ja raikkaampi kuin edelliset.

Uusimmat