Voice paljastaa: suomalaismuusikoiden salaiset ammatit!

08.02.2011 16:40 - Mikko Räsänen

Monella suomalaislaulajalla on muusikon uransa lisäksi normaali päivätyö. Voice esittelee muusikoita, joihin voi törmätä myös keikkalavoja arkisemmissa työpaikoissa.

Laura Närhi

Laura Närhi on tämän hetken kuumimpia suomalaisia naislaulajia. Hänen syksyllä ilmestynyt ensimmäinen soololevynsä Suuri sydän myi jo syksyllä kultaa ja nyt Laura keikkailee ahkerasti.

Monelle tulee yllätyksenä, että suuresta suosiosta huolimatta Lauralla on normaali päivätyö. Hän tekee myyjän töitä Helsingissä Kampin kauppakeskuksessa sijaitsevassa merkkivaateliikkeessä. Työn hankinta tuli ajankohtaiseksi Lauran yhtyeen Kemopetrolin jäätyä tauolle vuosia sitten. Laura alkoi pian työstää ensimmäistä soololevyään, mutta tiesi sen olevan pitkä prosessi.

- Levyn teosta ei saa rahaa, ja laskut täytyy maksaa jollain, Laura kertoi marraskuussa.

Hän myös kertoi asiakaspalvelutyön olevan hyvää vastapainoa musiikin tekemiselle. Ehkä juuri siitä syystä häntä on yhä voinut nähdä myyntitiskin takana, vaikka levy on jo aikoja sitten myynyt kultaa.

Katri Ylander

Idolsista pinnalle ponnistaneen Katri Ylanderin kaksi ensimmäistä levyä olivat huikeita menestyksiä, sillä molempien myytiin yli 20 000 kappaletta. Kolmas albumi Valvojat ilmestyi 2009, mutta floppasi myynnillisesti. Levy vain käväisi listoilla, eikä poikinut ainuttakaan aiempien levyjen hittien veroista kappaletta. 

Katri oli Idolsista lähtien tehnyt levyjä ja keikkaillut pitämättä juuri lainkaan lomaa. Valvojat-levyn jälkeen hän päätti aloittaa sapattivuoden musiikin parista. Hän löysi työpaikan Etelä-Helsingissä sijaitsevasta konditoriasta, jossa hän on työskennellyt viime syksystä lähtien. 

Tauon aikana tulevaisuudensuunnitelmat ehtivät varmasti kirkastua, joten parhaassa tapauksessa jo ensi syksynä saatetaan kuulla, mihin suuntaan Katrin musiikki lähtee tulevaisuudessa kehittymään.

Kristian Meurman

Idolsista tuttu Kristian Meurman on julkaissut kolme albumia. Vuonna 2007 ilmestynyt Ensiaskeleet myi komeasti kultaa jo kahdessa viikossa. Seuraavana vuonna ilmestynyt Läpi yön pysyi myös useita viikkoja albumilistan kärkipäässä. Vuonna 2009 ilmestynyt Galaksi jäi kuitenkin myynnillisesti aiemmista julkaisuista.

Kristian alkoi viime vuonna tekemään satunnaisesti töitä baarimikkona helsinkiläisessä karaokeravintolassa.

- Olen elementissäni, heitän läppää, myyn viinaa ja välillä hiki puskee mukavasti päälle. Tuntee tekevänsä jotain!, Kristian kirjoitti blogissaan viime vuonna.

Satunnaisista baarivuoroista huolimatta musiikki on yhä Kristianin leipätyö. Hän kertoi viikko sitten blogissaan, että toivoo pääsevänsä huhtikuussa studioon, että saisi uuden albumin julkaistua alkukesästä. Kristianilla ei tällä hetkellä ole levytyssopimusta, joten kevään kiireisiin kuuluu myös uuden levy-yhtiön etsintä.

Tässä muita muusikoita, joilla on myös normaali päivätyö:
Agnes Pihlava, työskentelee ruokakaupan kassalla
Santtu Hämäläinen (Mokoma), työskentelee baarimikkona
Antti Majuri (Manboy), työskentelee baarimikkona
Jussi Hakulinen (Yön biisinikkari), työskentelee musiikinopettajana
Janne Halmkrona (CMX), työskentelee Sony Musicin tuotantopäällikkönä
Olli Halonen (Disco), työskentelee Sony Musicin tuotantokonsulttina

Kilpailut

Uusimmat