Tia palasi BB-talolle ja kertoi kaiken paostaan

02.09.2011 23:29 - Mikko Räsänen

Tia yllätti eilen BB-katsojat pakenemalla Big Brother -talosta. Tänään hän kertoi syyt rajuun ratkaisuunsa.

Big Brother -studio perjantai-iltana. Tiistaina täällä hurrasi täysi katsomo, kun 14 uutta asukasta asteli BB-taloon. Nyt katsomo on tyhjä ja seuraavaa sunnuntailähetystä odottava studio näyttää lähes autiolta. Vain alimmalla penkkirivillä istuu kaunis nuori nainen.

Hän on Tia Kiuru. Tiistaina Tia meni BB-taloon, mutta vain kaksi päivää myöhemmin hän teki suomalaista BB-historiaa pakenemalla sieltä. Tia murtautui Big Brother -talon pesästä kuvaajien käytävään ja pääsi sieltä ulos. Hän oli jo samana iltana kotonaan ja nukkui omissa lakanoissaan.

Nukutun yön jälkeen Tia on palannut Big Brother -talolle kertoakseen, mitä oikein tapahtui.

- Minusta alkoi jo taloon menoa edeltävän eristyksen aikana tuntua, että olen väärässä paikassa. Koska taloon menoa oli kuitenkin odottanut niin kovasti, menin sinne muiden asukkaiden mukana, Tia kertoo Voicelle.

Tia kaipasi poikaystäväänsä ja lemmikeitään. Poikaystävän kohtaaminen BB-talon porteilla tiistaina sai Tian kyyneliin. BB-talon seinien sisäpuolella Tian ahdistus alkoi kasvaa. Tv-katsojat huomasivat sen jo toisen päivän lähetyksessä, kun Tia alkoi panikoida sähköshokkeja antavien tehtävien edessä. Seuraavana päivänä hän teki ratkaisunsa ja pakeni.

- Ei sähkötehtävä vaikuttanut lähtöpäätökseeni. Enemmän sitä vahvistivat hirveä ikävä, väsymys ja aliravitsemus. Minusta tuntuu, etten myös ollut nukkunut kaikkea edellisiltana juotua alkoholia pois kropastani.

Kun aiemmilla kausilla asukas on halunnut pois talosta, on Big Brother ilmoittanut sen onnistuvan 24 tunnin kuluttua.

Ahdistiko sinua niin paljon, että halusit pois heti, vai miksi et odottanut 24 tuntia?

- Ne sähkölaitteet vaikuttivat siihen, että lähdin heti enkä jäänyt päiväksi taloon. Tiesin, että jos jään, joudun päivän aikana ottamaan paukkuja. Enkä taas halunnut jäädä sinne ja kieltäytyä sähköiskuista, koska silloin olisin pilannut muiden asukkaiden viikkotehtävän.

Mutta näytti siltä, että olit jo edellisenä iltana voittanut pelkosi sähköshokkien kanssa?

- Paukkubaari kyllä lopulta lähti, mutta se oli ihan eri juttu kuin laittaa anturit alaselkään ja ottaa sinne sähköiskuja, jotka saattavat kaataa.

Pian pako käynnisti BB-fanien keskuudessa vilkkaan keskustelun. Osalta riitti ymmärrystä 21-vuotiaalle, osalla ei. Monet leimasivat Tian BB-seikkailun puhtaaksi julkisuustempuksi. Epäilyjä ei ainakaan hälvennä se, että Tia on kesästä lähtien pitänyt Hymy-lehdessä blogia, jonka nimessä hänet on tituleerattu wannabe-julkkikseksi.

- Hymyssä ei tiedetty mitään BB-taloon menostani, sillä olin ilmoittanut heille vain olevani menossa lomalle, Henna kumoaa joidenkin katsojien salaliittoteorioita.

Lisäksi viimeinen video päiväkirjahuonevideo, jossa Tia itkee hysteerisesti, näyttää niin aidolta, että Tian pitäisi olla erinomainen näyttelijä esittääkseen jotain sellaista.

- Minulle on kyllä sanottu, että minulla olisi lahjoja näyttelemiseenkin, hän vihjaa ja nauraa päälle.

Tia on ehtinyt perehtyä joihinkin netissä velloviin keskusteluihin. Hän kertoo, ettei pakoon sisältynyt suurta dramatiikkaa. Hän vain pakkasi tavaransa, pesi hampaansa ja pakeni hätäuloskäynnistä. Väliseinässä sijaitsevassa kuvaajien käytävässä tuotannon ihmiset tulivat häntä ja saattoivat hänet ulos. Mitään takaa-ajoa pakenevan Tian ja tuotannon ihmisten välillä ei nähty.

- Eniten pidän siitä teoriasta, jonka mukaan oli jyrsinyt seinään reiän ja paennut siitä, Tia nauraa.

Oletko missään vaiheessa vuorokauden aikana katunut ratkaisuasi?

- En varsinaisesti, sillä en menisi taloon takaisin, vaikka se olisi mahdollista. Tosin olisin kyllä valmis tekemään asukkaille jonkun pilan. Esimerkiksi viikon päästä voisi tehdä niin, että asukkaat ovat pihalla ja verhon mennessä kiinni he ehtisivät nähdä minut sisällä vilkuttelemassa, Tia miettii.

Taloon jääneistä asukkaista Tia nostaa esiin kolme suosikkiaan.

- Pappa, Mikael ja Annika, hän sanoo heti.

- Pappa on aivan ihana. Olen aina ollut isin tyttö, ja kun kohtaan tuollaisen järkäleen, jolla on sydän puhdasta kultaa, olen myyty.

- Anneli on iloinen luonnonlapsi. Minulle selvisi vasta nyt, että hän on tanssinut kilpaa. Se selittää hänen liikkumisensa ja tanssimisensa.

- Mikaelista taas tulee aina mieleen Sepe Susi, joka on valmis puhkumaan ja puhaltamaan.

Entä kenen kanssa tulit huonoiten toimeen?

- Minna oli tosi sulkeutunut. Olin alussa tosi skeptinen, mitä hän tekee talossa, mutta Minna on sittemmin todistanut voivansa olla siellä.

- Suvista en alussa tykännyt yhtään, mutta lopulta tulin hänenkin kanssaan juttuun.

- Janica on symppis, mutta meidän välillemme ei vaan tullut mitään yhteyttä.

- Tiedän myös, että Salar olisi alkanut ärsyttää minua jossain vaiheessa, jos olisin jäänyt taloon.

Minä jäin myös kaipaamaan sinun ja Oskarin väittelyitä. Tuntuu, että teillä molemmilla olisi ollut vahvoja mielipiteitä ja myös halua väitellä asioista.

- Se on totta. Hän tykkää tarkastella asioita analyyttisesti. Nyt ne väittelyt jäivät puuttumaan. Jos olisin jäänyt taloon, olisi siellä varmasti tullut konflikteja, joissa minäkin olen osallisena, Tia myöntää.

Kilpailut

Uusimmat