Bon Jovi liemessä - syytetään bändin nimen varastamisesta

17.01.2012 22:15 -

Jon Bon Jovi on joutunut keskelle jupakkaa – miehen kun väitetään ottaneen käyttöön bändin nimen ilman sen alkuperäisen omistajan lupaa.

Nyt esiin nousseet väitteet juontavat juurensa 60-luvulle, jolloin Brush Shields -niminen muusikko soitti Skid Row -nimisessä yhtyeessä sittemmin Thin Lizzyssä suosiota niittäneiden Phil Lynnottin ja Gary Mooren kanssa. Vuonna 1967 perustettu bändi kiersi Yhdysvalloissa ja Kanadassa, mutta hajosi lopulta vuonna 1972.

Skid Row -nimi nousi otsikoihin uudemman kerran 80-luvun loppupuolella, nyt kyseessä oli kuitenkin suurta mainetta niittänyt jenkkiläinen hard rock -pumppu, jonka merkittävänä taustapiruna ja uran alkuunpanijana toimi Jon Bon Jovi.

- Edesmennyt Gary Moore kertoi minulle Jon Bon Jovin pyytäneen lupaa Skid Row -nimen käyttöön. Gary oli ilmoittanut, ettei hänellä ollut mitään tekemistä nimen kanssa ja oli pyytänyt Jonia soittamaan minulle. Jostain syystä sitä puhelua ei koskaan tullut.

- Joitain vuosia sitten katsoin MTV:tä ja ex-Skid Row -laulaja Sebastian Bach kertoi, että he olivat maksaneet nimestä Gary Moorelle 35 000 dollaria. Niin ei kuitenkaan käynyt, Shields kertoo.

Shields on nyt aikeissa julkaista uuden levyn Skid Row -nimen alla ja haluaa saada nimisotkuun selvyyden. Miehen mukaan hän odottaakin puhelua Jon Bon Jovin edustajilta, jossa asiaa pahoitellaan.

- En usko hetkeäkään, että hän on halunnut olla epäkunnioittava minua kohtaan. Hän kuitenkin tietää, että virallisesti kukaan lisäksemme kukaan muu ei saa käyttää virallisesti Skid Row -nimeä.

Jenkkiläinen Skid Row toimii edelleen aktiivisesti. Yhtyeen jäsenet eivät ole vielä kommentoineet Shieldsin vaatimuksia.

Shieldsin, Lynnotin ja Mooren Skid Row'n taidonnäyte vuodelta 1971:

80-luvulla läpimurron tehneen jenkkiläisen Skid Row'n taidonnäyte:

Kilpailut

Uusimmat