James Blunt: Lauluni kertovat tosielämästä ja oikeista ihmisistä

29.11.2013 14:45 - Katariina Näreaho

Lokakuussa neljännen albuminsa julkaissut Blunt kertoo levyn olevan henkilökohtaisempi kuin yksikään aiemmista.

Debyyttilevy Back to Bedlam syöksi James Bluntin suureen suosioon kahdeksan vuotta sitten. Levyn hittibiisit Wisemen ja You're Beautiful nostivat laulaja-lauluntekijän maailmanmaineeseen ja syöksivät hänet mukaan valtavirtamusiikkiin.

- Jotain käsittämätöntä tapahtui. Indie-juuret revittiin irti ja levy ajautui kaupallisen roskan puolelle, eli valtavirtaan, Blunt kertoo Voicelle.

Uusi Moon Landing -albumi on kuitenkin toista maata. Miehen mukaan levy on henkilökohtaisempi kuin yksikään aiemmista.

- Moon Landingiä tehdessäni en ajatellut yleisöä. Yritin vain ilmaista itseäni niin rehellisesti kuin pystyin. Ihmiset ovat samankaltaisia keskenään, joten sen sijaan että kertoisin muille, mitä heidän tulee tuntea, kerron heille, mitä itse tunnen.

- Lauluissani kerron tosielämästä, sekä hyvistä että niistä huonoista hetkistä. Myös kaikki kappaleissa esiintyvät henkilöt ovat oikeita.

Bluntin mukaan häneltä tullaan aika ajoin kysymään, kenestä hän laulaa. Mies ei kuitenkaan suostu paljastamaan henkilöitä nimeltä.

- Haluan säilyttää heidän yksityisyytensä. Näin kuuntelija pystyy paremmin samaistumaan kappaleeseen ja siitä tulee hänen laulunsa.

Kilpailut

Uusimmat