'Tarvetta fleshlightille?' - suomalaisten ikimuistoisimmat asiakaspalvelukokemukset huvittavat

18.01.2021 20:45 - Emmi Moilanen

Kulju X Saarinen -podcast nostaa tällä viikolla esiin kuulijoiden unohtumattomimpia kohtaamisia asiakaspalvelutilanteissa.

Rosanna Kulju ja Niko Saarinen nostavat tällä viikolla Kulju X Saarinen -podcastin jaksossa esiin kuulijoidensa hauskimpia ja ikimuistoisia tarinoita asiakaspalvelutilanteista. Kertomuksia riittää laidasta laitaan ja myös juontajakaksikko itse intoutuu muistelemaan omia kommelluksiaan työuransa varrelta.

- Tänään nämä ovat hauskoja tarinoita, nämä eivät ole noloja, Saarinen pohjustaa.

- Eikä kenellekään naureta, vaan nauretaan sille tilanteelle, Kulju komppaa.

”Olin itse myyjänä elektroniikka-pientavarakaupassa ja lisämyimme aina milloin mitäkin. Tällöin oli vuorossa taskulamput lisämyyntituotteena ja piti kysyä jokaiselta asiakkaalta, haluatko yhden. Minulle tuli kassalle englanninkielinen perhe, palvelin heidät ja kysyin siltä perheenisältä, että ”hei olisiko sulla tarvetta tällaiselle taskulampulle?” Perheenisä katsoi minua pitkään hiljaa, katsoin häntä pitkään hiljaa, enkä ymmärtänyt mitä tapahtuu. Sitten se repesi totaalisesti nauruun ja kysyi minulta ”what?!” Tajusin, että kaupittelin sille perheenisälle englanniksi fleshlightia, eli tekovaginaa enkä flashlightia (taskulamppu).”

Eräässä kuulijakertomuksessa käy ilmi, että työntekijän lävistys oli aiheuttanut päänvaivaa niin asiakkaalle kuin pomollekin.

”Olin joskus kaupankassalla töissä ja siihen tulee miesasiakas, joka katsoo häiritsevän pitkään kasvojani ja sanoo lopulta ”no mikäs sinulla tuohon on kasvanut, herpes vai?” Minulla oli silloin siis pieni, hopeinen huulikoru. Sen saman kaupan omistaja lähetti myös kerran meidän toisen työntekijän kertomaan minulle, että lävistys on otettava pois, koska asiakkaat pelkää, ja siitä voi valua mätää asiakkaiden ostoksille. Kysehän oli edelleen pienestä huulilävistyksestä eikä todellakaan mistään tulehtuneesta sellaisesta. En todellakaan ottanut sitä pois.”

- Oletko Rosanna koskaan pelännyt kenenkään lävistystä, Saarinen kysyy nauraen.

- No en, mutta tuo sama pätee vähän tatskoihin, Kulju toteaa.

Hän muistelee entistä poikaystäväänsä, joka sai välillä kuulla tatuoinneistaan.

- Se oli korvista saakka tatskattu joka paikkaan. Ihmiset sanoivat, että näyttää pelottavalta. Sitten se on kunnon sellainen nallekarhutyyppi oikeasti. Siis mitä ihmettä, Kulju jatkaa.

- Tässäkin ollaan tultu ajassa eteenpäin, koska muistan, kun joskus 15 vuotta sitten sanottiin, että älä koskaan laita esimerkiksi käteen tatuointia, että et saa jotakin tiettyä työpaikkaa. Luulen, että tällaisen ajattelutavan yli ollaan päästy, Saarinen tiivistää.

”Olen ollut töissä kaupassa, joka myy muun muassa kosmetiikkaa ja meillä oli ale-viikot menossa. Minulle tulee kassalle mies, joka ostaa hammasharjaa ja kerron hänelle, että 1,20 € on hinta. Hän alkaa raivoamaan, että alelaarissa lukee että 90 senttiä ja mennään katsomaan, ja joku toinen asiakas oli jättänyt siihen väärän hammasharjan eli oikea hinta oli se 1,20 €. Asiakas jäi jotakin yksinään raivoamaan ja lähden takaisin kassan taakse. Muutama sekunti, niin tämä asiakas tulee heittämään sen hammasharjan minua päin. En tiennyt, että kolmekymmentä senttiä voi mennä noin tunteisiin mutta näköjään.”

- Ymmärrän jos joku tonnin televisio on eri paikassa mutta oli tilanne mikä tahansa, a. ei se ole sen myyjän vika, b. se hinta ei halpene vaikka heittäisit tuotteella sitä myyjää, pahimmassa tapauksessa joudut rosikseen, Saarinen päivittelee.

Millainen on Saarisen mieleenpainuinen asiakaspalvelumuisto 14 vuoden takaa? Kuuntele Kulju X Saarinen -podcastin uusin jakso täältä.

Lue myös: Pettämistarinat saavat Rosanna Kuljun ja Niko Saarisen pöyristymään: 'Maailmanhistorian hirvein'

Lue myös: Niko Saarinen antoi ystävälleen joululahjan, joka meni aivan pieleen: 'Hän avasi sen porukoillaan'

Lue myös: Rosanna Kulju muistelee hetkeä, jolloin joutui poliisien pysäyttämäksi - reaktio yllätti virkavallan

Voice.fi ja PodPlay ovat osa BauerMediaa.

Kilpailut

Uusimmat