Kuva: Fotolia

Mikä saa miehen pitämään joko rinnoista tai pepuista? Mielenkiintoiset syyt löytyvät evoluutiosta

28.02.2017 22:45 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Moni mies saattaa tiedostamattaankin pitää seksikkäänä naista, joka näyttää hänen silmissään alitajuisesti hedelmälliseltä.

Moni heteromies määrittelee itsensä joko peppu- tai tissimieheksi. Termeillä viitataan siis siihen, mihin mies kiinnittää enemmän huomiota haluamassaan naisessa. Tissimiehillä tärkeintä ovat silmää miellyttävät rinnat, peppumiehelle puolestaan pakarat, jotka saavat vähintääkin sydämen - jos ei muutakin - sykkimään. 

Mel Magazine on julkaissut esseen siitä, mitkä seikat saattavat selittää tissi- ja peppumiesten eroja. Syy löytyy lähes poikkeuksetta ihmisen evoluutiosta. 

Esimerkiksi peppumiesten viehätys naisten takapuoliin saattaa Mel Magazinen mukaan juontaa juurensa ajoille, jolloin lähetyssaarnaaja-asentoa ei ollut vielä keksitty ja sen sijaan yhdyntä tapahtui aina takaapäin. Tuolloin naispuoliset homo sapiensit myös keikuttelivat ja heiluttelivat takamustaan merkiksi halukkuudestaan.

Tissimiestenkin viehätyksenkohde saattaa selittyä evoluutiolla; aikaisemmin runsaat rinnat tarkoittivat miesten silmissä hedelmällisempää naista ja koska jälkeläisten saaminen oli yksi elämän perustehtävistä, olivat muhkearintaiset naiset suuressa suosiossa.

Tähän on kuitenkin siinä mielessä tullut vuosien saatossa muutos, sillä esimerkiksi tuoreiden tutkimusten valossa edes tissimiehiksi itsensä mieltävät eivät niinkään vaadi isoja rintoja ihastuksensa kohteelta, vaan yhä pienempiä ja sirompia rintoja on alettu pitää kiihottavina ja kauniina. 

Sitä, onko mies enemmän rintavarustuksen vai muhkeiden pakaroiden fani selittää monta tekijää, ja vähäisimpänä niistä ei suinkaan ole paikalliset kulttuurinormit. Esimerkiksi Argentiinassa, jossa pyöreitä pakaroita suorastaan jumaloidaan, määritteli itsensä 59 prosenttia miehistä peppumiehiksi. Luku oli paljon korkeampi kuin muissa tutkituissa maissa. 

Lue myös: Kaunis uutisankkuri yllätti: rinnat paljaana keskellä kaupunkia - K18

Lue myös: Maailman paras takapuoli? Venäläiskaunotar hurmaa paljastavilla Instagram-kuvillaan

Lähde: Mel Magazine

Kilpailut

Uusimmat