Kuva: Shutterstock

Panostatko enemmän parisuhteeseen kuin kumppanisi? Paljastavat merkit koottiin yhteen

29.03.2018 23:15 - Emmi Moilanen

Jos vain sinä joudut joustamaan ja tekemään kompromisseja parisuhteenne eteen, on todennäköistä, että kumppanisi ei ole yhtä sitoutunut suhteeseen kanssasi.

Tasapainoinen ja onnellinen parisuhde ei ole itsestäänselvyys, vaan rakkauden eteen pitää tehdä myös töitä. On normaalia, että suhteessa tulee vastaan niin myötä- kuin vastioinkäymisiäkin, mutta kummankin osapuolen tulisi antaa yhtä suuri panos ongelmien ratkaisemiseksi. Hälytysmerkki hiipuvasta rakkaudesta voikin olla se, jos huomaat vastuun lepäävän jatkuvasti vain omilla harteillasi.

Lue alta Thought Catalogin listaus asioista, joita kannattaa tarkkailla silloin kun epäilet, että kumppanisi ei ole enää sitoutunut parisuhteeseen samalla tavalla kuin ennen.

13 hälytysmerkkiä:

1. Huomaat, että joudut kannattelemaan jokaista keskusteluanne ja viemään jutustelua eteenpäin. Kumppani harvoin vie keskustelun aiheet oma-aloitteisesti syvällisemmälle tasolle.

2. Osoitat useasti hellyyttä kumppanillesi ilman vastavuoroisuutta.

3. Olet läsnä kumppanillesi myös henkisesti ja olet aina valmis kuuntelemaan hänen huoliaan. Huomaat, että sinä et kuitenkaan saa häneltä henkistä tukea silloin kun tarvitsisit sitä eniten.

4. Vietätte aikaa vain sinun perheesi ja läheistesi kanssa, sillä kumppanisi on ollut haluton tutustuttamaan sinut omaan lähipiiriinsä.

5. Olet huomannut, että juhlapäivinä sinä olet valinnut lahjan rakkaudella ja ajatuksella, kun taas kumppanisi on usein mennyt sieltä mistä aita on matalin.

6. Vain sinä suunnittelet teille yhteisiä treffi-iltoja.

7. Vaikka sinä muistat pienimmätkin asiat, jotka kumppani on itsestään sinulle kertonut, huomaat, ettei hän tiedä yhtä paljon asioita sinusta.

8. Petipuuhissa hän on usein itsekäs ja on taipuvainen lopettamaan hommat heti oman orgasminsa jälkeen.

9. Joudut lähettämään kumppanillesi useita viestejä peräkkäin, sillä hän usein unohtaa vastata sinulle.

10. Innostut yhteisistä tulevaisuuden suunnitelmistanne huomattavasti enemmän kuin hän ja saatat huomata, ettei kumppanisi ajattele samalla tavalla kanssasi esimerkiksi avioitumisesta.

11. Vain sinä joudut tekemään kompromisseja ja joustamaan suunnitelmistasi, jotta voisitte viettää aikaa yhdessä.

12. Vain sinä koet pettymyksiä ja ikävää suhteessanne. Kumppanisi on harvoin harmissaan peruuntuneista treffeistä tai käymästänne riidasta.

13. Hän unohtaa parisuhteen tärkeät merkkipaalut ja muut sinulle merkitykselliset juhlapäivät.

Lue myös: Ethän anna parisuhteen masentaa huomaamattasi? Hälytysmerkit, joita kannattaa tarkkailla

Lue myös: Riidat, jotka kuuluvat onnelliseen parisuhteeseen - oletko samaa mieltä?

Lähde: Thought Catalog

Uusimmat