Kuva: Shutterstock

Ärsytätkö kumppaniasi huomaamattasi? Teot, joita itsessään kannattaa tarkkailla

10.10.2018 12:45 - Reija Saarinen - Luettu 1 665 kertaa

Pieneillä teoilla voi olla yllättävänkin suuri vaikutus.

Voiko toista ärsyttää tahtomattaan? Voi, ainakin jos uskomme Pure Wow -sivuston julkaisemaa listausta. Sen mukaan pienet teot voivat vaikuttaa suhteen toiseen osapuoleen hyvinkin paljon.

Siitä syystä omaa käytöstään on hyvä toisinaan tarkkailla, jotta ei ainakaan tahallaan nosta toisen ärsytyskynnystä. Mutta mitkä sitten ovat tekoja, joita ei kannattaisi harrastaa?

1. Siivoat kaiken vielä uudelleen sen jälkeen, kun kumppanisi on siivonnut. Se saattaa nostaa ärsytystä nopeastikin, sillä se antaa kuvan siitä, että sinun mielestäsi kumppanisi ei osaa tehdä mitään oikein. Vaikka tarkoittaisit hyvää, ei teon välittämä viesti välttämättä tue sitä.

2. Kalasteletko erilaisia kohteliaisuuksia sillä, että painat itseäsi alas jatkuvasti? Jos vastasit kyllä, mieti uudelleen. Kumppanille saattaa olla todella raskasta kehua sinua jatkuvasti. Hän toki haluaa tehdä niin, mutta se voi olla todella uuvuttavaa.

3. Jos tarkkailet puhelinta koko ajan silloinkin, kun olette yhdessä, saattaa se nostaa kumppanissa pintaan todella vahvaa ärsyyntymistä. Kun toinen katselee puhelimestaan jotain koko ajan, ei hän ole läsnä hetkessä. Se voi olla toisesta todella loukkaavaa.

4. Olet hyvä kuuntelemaan, mutta teet sen valikoidusti. Jos kumppanisi huomaa sinun kuuntelevan vain toisella korvalla, kun hän haluaa jakaa jotain kanssasi, saattaa hän loukkaantua todella paljon.

5. Keskeytät hänet jatkuvasti, kun olette esimerkiksi ystävienne kanssa. Se saa hänet jäämään syrjään ja varmasti nostaa myös ärsyyntymistä.

6. Jos kumppani lähettää viestin, on siihen kohteliasta vastata. Jos toisesta ei kuulu, se saattaa aiheuttaa huolen lisäksi ärsyyntymistä.

Lue myös: Milloin on aika viedä suhde seuraavalle tasolle? Asiantuntija kertoo

Lue myös: Onko suhteesi myrkyllinen, vaikka et sitä itse huomaa? Terapeutti paljastaa huolestuttavat merkit

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat