Kuva: Shutterstock

Näetkö unia eksästäsi? Katso, mitä ne voivat paljastaa nykyisestä parisuhteestasi

13.05.2020 15:45 - Emmi Moilanen

Unet entisestä seurustelukumppanista ja menneistä suhteista voivat opettaa jotain myös parisuhteesi nykytilanteesta.

Parisuhteet ovat elämänvaiheita, joissa koemme usein unohtumattomia kokemuksia – niin hyvässä kuin pahassakin. On melko yleistä, että eron jälkeenkin entinen kumppani vierailee unissa aina silloin tällöin. Your Tango -sivusto kirjoittaa, että unet eksästä saattavat kieliä jotain myös tämän hetken ihmissuhteistasi.

Kokosimme yleisimmät merkitykset alle.

1. Toivot, että eksä olisi ymmärtänyt paremmin arvosi. Jos parisuhde loppui ikävissä merkeissä, toistuvat unet hänestä voivat merkitä sitä, että koet yhä jääneesi aliarvostetuksi hänen silmissään. On myös mahdollista, että et ole vielä päässyt täysin yli suhteenne epäonnisesta lopusta.

2. Heijastat mennyttä suhdetta nykyiseen rakkauselämääsi. On melko tavallista, että edellisen suhteen epävarmuudet ja pelot kantautuvat mukana myös nykyiseen ihmissuhteeseen. Pelkäätkö esimerkiksi, että nykyinen kumppanisi tekee sinulle samoin kuin eksäsi?

3. Nykyisessä parisuhteessasi on tullut ryppyjä rakkauteen. Kun suhteessa on meneillään vaikeat ajat, edelliset kumppanit saattavat vierailla unissa tavanomaista useammin. Your Tangon artikkelissa tätä ilmiötä selitetään muun muassa sillä, että palaat alitajuntaisesti aikoihin, jolloin olit onnellinen ja rakastettu.

4. Pelkäät nykyisen parisuhteesi päätyvän eroon. Saatat alitajuntaisesti verrata menneitä parisuhteitasi ja niiden päättymistä nykytilanteeseen erityisesti silloin, kun riidat ja pienet kinastelut kumppanin kanssa ovat olleet herkässä.

Alitajunta auttaa meitä käymään läpi vaikeita tilanteita ja onkin mahdollista, että unet eksästä ja menneistä parisuhteista voivat opettaa jotakin myös parisuhteesi nykytilanteesta.

Lue myös: Etkö ole aamu- tai iltavirkku? Saatat samaistua uusiin unityyppeihin "torkkujaan" ja "iltapäivään"

Lue myös: Näetkö jatkuvasti unia irtoavista hampaista? Asiantuntijat paljastavat, mitä se kertoo elämästäsi

Lue myös: 7 tapaa, joilla parannat unenlaatuasi – oletko jo kokeillut?

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat