Saako nainen puhua seksikokemuksistaan? Miehet vastaavat!

05.09.2012 12:45 - Karoliina Kotala

Voicen juttusarja Miehen puhetta selvittää nimensä mukaisesti miesten ajatuksia naisista.

Tuoreet ja ajankohtaiset kysymykset on kerätty suomalaisilta naisilta, ja ne koskettavat muun muassa parisuhdetta ja seksiä. Toisaalta kysymykset voivat koskettaa vain arjen asioita ja tilanteita, joissa miehen käytös jää kauniimmalle sukupuolelle mysteeriksi. Naisten esittämiin kysymyksiin vastaa kolme suomalaista miestä, eri elämäntilanteista.

Miehen puhetta -juttusarjan ensimmäisessä osassa miehet vastaavat kysymykseen: Saako nainen puhua seksikokemuksistaan?

Lauri, 25 v, sinkku:

- Riippuu kahdesta asiasta, joista toinen on miehen itsetunto. Jos se ei ole kohdillaan, niin sitä ottaa heti itseensä ja tulee mustasukkaiseksi. Toinen asia on se, miten nainen niistä puhuu. Mieslukumäärää tuskin kukaan haluaa kuulla eikä omista seksikokemuksista puhuessa kannata puhua toisen miehen seksitaidoista elleivät ne olleet surkeat. Jos mies itse kysyy, niin se on oma moka.

Johannes, 34, naimisissa, pieni lapsi:

- Päinvastoin. On huono asia, jos naiset eivät puhu. Vai hetkinen, tarkoitettiinko tässä siis, että puhuvat keskenään. Sehän muuttaa hieman tilannetta... Mies haluaisi olla ultimaattinen rakastaja kaikkien naisten silmissä, vaikka ei aikoisikaan harrastaa näiden kanssa seksiä. Siksi mies toivoo, että nainen kehuisi häntä toisille naisille.

Pahinta miehelle on, jos hänen kykyjään arvostellaan naisporukalla. Kiva siinä sitten hakea rouvaa tyttöjen illasta kotiin kun Mari, Piia ja Riitta-Liisa katsovat, että "tuossa se nyt on: mies joka ei alkuunkaan ymmärrä, mistä nappuloista kuuluisi painella".

Petri, 37 v, avoliitto, tytär:

- En pidä siitä että nainen puhuu omista seksikokemuksistaan. Se ei tunnu hyvältä ajatukselta. Se johtaa monesti siihen tilanteeseen että nainen kyselee myös miehen omista seksikokemuksista, ja sen jälkeen tilanne saattaa muuttua nihkeäksi. On eri asia puhua yleisellä tasolla jostakin mitä haluaa tai ei halua kokeilla vain toteamalla esimerkiksi, että "en pidä siitä" tai "olen kokeillut".

Mutta omien seksikokemustensa jakaminen ja niistä miehelle puhuminen ei tunnu hyvältä. Itsekkään en halua omistani puhua. Tärkeintä on nykyisyys ja oma rakas. Hänen kanssaan voidaan puhua mitä haluamme yhdessä kokea, ja mitä emme.

Etsimme jatkuvasti uusia aiheita ja konkreettisia kysymyksiä naispuolisilta lukijoiltamme. Mitkä asiat miehen käytöksessä askarruttavat? Mitä miehet todella ajattelevat naisista? Kysymyksiä voit kirjoittaa alla näkyvään Kommentit-kenttään, ja me kysymme parhaat puolestasi.

Kilpailut

Uusimmat