Näistä tunnistat kun mies valehtelee – viisi kohtaa!

26.10.2012 20:45 - Eeva Rajala

Kumman uskot olevan todennäköisempi valehtelija: lihaskimppu, joka tykkää nostella painoja vai herkkä tyyppi, joka haluaa kokata sinulle illallisen ja kuulla päivästäsi?

Jos vastauksesi on stereotyyppinen, painoja nosteleva alfauros, olet väärässä. Tuoreen Bonnin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan miehet, joilla on korkeammat testosteronitasot ovat itse asiassa rehellisempiä.

Valheet pystytään päättelemään kehonkielestä. The Body Language of Dating -teoksen kirjoittanut Tonya Reiman kertoo helpot keinot, miten selvittää, valehteleeko mies vai puhuuko hän totta. Tässä viisi kohtaa, mistä tiedän miehen valehtelevan:

1) Mies räpsyttelee silmiään nopeasti
Kun ihmisestä tulee levoton ja ahdistunut, hän yrittää sulkea tämän ahdistuksen syyn pois mielestään. Normaalisti ihminen räpsyttää silmiään 17 - 20 kertaa minuutissa. Valehtelijalla räpsytysnopeus voi olla jopa 50 kertaa minuutissa.

2) Mies koskettelee kasvojaan
Reimanin mukaan kasvojen koskettelu on merkki pienestä muutoksesta ihmisen verenkierrossa. Esimerkiksi nenän hiussuonet voivat laajentua, mikä aiheuttaa kutituksen tunteen, joten valehtelijan on pakko hieraista nenäänsä.

3) ...ja muitakin herkkiä ruumiinosiaan
Kun ihmiset ovat petollisia, heillä on tapana silitellä itseään, jotta pysyvät rauhallisina valheittensa keskellä. Itsensä silittely tuottaa helpotuksen tunteen, sillä se alentaa verenpainetta ja hidastaa sydämensykettä. Tyypillisiä silittelykohtia ovat ne, missä on paljon hermopäätteitä, kuten reidet, korvanipukka, niska ja kädet.

4) Mies ei katso naiseen päin
Jos henkilö normaalisti katsoo keskustelukumppaniaan, mutta yhtäkkiä katsookin johonkin aivan muualle, he paljastavat tuntevansa häpeää ja epämukavuutta käsillä olevaan keskustelunaiheeseen.

5) Mies nieleskelee enemmän
Kun ihminen on ahdistunut, syljeneritys ja verenkierto ruoansulatuskanavassa vähenevät, ja ihmisen suu kuivuu. Ahdistuneisuuden huomaa, kun ihminen alkaa nieleskellä enemmän ja samalla nieleskelystä tulee hankalampaa kuivan suun vuoksi.

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat