Nainen, lepytkö nopeasti riidan jälkeen? Se tietää hyvää avioliitollesi

08.11.2013 12:45 - Reija Saarinen

Jos olet nainen, joka leppyy nopeasti riidan jälkeen, onnittele itseäsi.

Tuoreen tutkimuksen mukaan onnellisimpia avioliittoja ovat ne, joissa vaimo leppyy nopeasti riidan jälkeen, vaikka aviomies jatkaisi edelleen omaa vihanpitoaan.

Tämä johtuu tutkijoiden mukaan siitä, että naiset ovat parempia aloittamaan vaikeita keskusteluja, jotka ratkaisevat pariskunnan ongelmia ja auttaa molempia siirtymään eteenpäin. Tämä onnistuu kuitenkin vain silloin, kun nainen on ensin rauhoittunut. Ironista kyllä, tutkijoiden mukaan naiset saattavat usein arvostella kumppaniaan siitä, että nämä yrittävät ratkaista ongelmia liian pian, jos mies yrittää aloittaa vakavan keskustelun. Tulosten mukaan avioliitot, joissa vaimo leppyy nopeasti, olivat onnellisempia sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Onnellisimpia olivat liitot, joissa naiset käyttivät rakentavaa viestintää erimielisyyksiä selvittäessään.

Tutkimukseen osallistui yli 80 keski-ikäistä pariskuntaa. Tutkijat kuvasivat pariskuntia ja analysoivat heidän heidän vuorovaikutustaan, kehonkieltään, kasvojen ilmeitä, äänen sävyä ja voimakkuutta sekä keskustelun aiheita.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat