4 parisuhdemyyttiä, joihin kenenkään ei kannata uskoa

07.02.2014 08:15 - Reija Saarinen

Parisuhdettaan ei kannata pilata uskomalla myytteihin.

Alla neljä asiaa, joita ei kannata uskoa. Pahimmassa tapauksessa ne nimittäin pilaavat suhteesi.

1. Todellinen rakkaus osuu kohdalle vain kerran elämässä

Tämä on myytti, joka voi turmella monta parisuhdetta. On todella tyhmää ajatella, että rakkauden kohtaa vain kerran elämänsä aikana. Jos olet eronnut, siirry rohkeasti eteenpäin, sillä rakkaus ei ole kertakäyttöistä.

2. Lapset tekevät parisuhteesta paremman

Jos elät epätasapainoisessa parisuhteessa, on todellakin tyhmää ajatella lasten hankkimista. Lapsia ei pidä hankkia suhteeseen, jossa on ongelmia. Lapset nimittäin voivat huonosti, jos heidän vanhempansa voivat huonosti. Asioista kannattaa puhua ja ongelmia selvitellä jo rutkasti ennen kuin päätetään hankkia lapsia.

3. Mustasukkaisuus on merkki rakkaudesta

Epävarmuus ja mustasukkaisuus saattavat aiheuttaa paljon kitkaa suhteelle. Liiallinen mustasukkaisuus saattaakin johtaa siihen, että toinen on koko ajan tilivelvollinen, jolloin elämästä tulee pelottavaa. Älä siis anna suhteessasi valtaa mustasukkaisuudelle, vaan luottakaa toisiinne. Liiallinen mustasukkaisuus nimittäin kertoo monesta muustakin asiasta kuin rakkaudesta.

4. Rakastuneet pariskunnat ymmärtävät toistensa toiveet ja tunteet

Kukaan ei voi olettaa, että oma kumppani osaa lukea ajatuksia. Vaikka rakkaus saa pariskunnan läheiseksi, se ei tarkoita sitä, että kumppani tietää kaikki toiveet ja tunteet. Omista tunteistaan kannattaa siis puhua ääneen. Pahin virhe on pitää kaikki sisällään toivoen, että toinen ymmärtää toiveesi.

Aiemmin olemme uutisoineet siitä, miten parisuhteen voi rakentaa kestävälle pohjalle. Jutun voit lukea täältä.

Lähde: Boldsky

Kilpailut

Uusimmat