Seksiä ilman sitoutumista: Kolme syytä hankkia avoin seksisuhde

20.03.2014 11:45 - Katariina Näreaho

Vaikka moni ei halua sekoittaa ystävyyssuhteita ja seksiä keskenään, voi "friends with benefits" -sopimuksesta olla jotain hyötyäkin. Se ei sovi kaikille, mutta ne jotka saavat sen toimimaan, liputtavat niin sanotun panokaverin nimeen.

Jokainen meistä tarvitsee lähelleen ihmisen, jonka kanssa jakaa elämän ilot ja surut, johon luottaa, jonka kanssa pitää hauskaa ja jonkun, jonka kanssa nauraa. Ystävät ja kaverit ovat juuri tätä varten. Ja mikä parasta, jos ystäväsi on puoleensavetävä ja kemia välillänne toimii voi kaupanpäälle saada muitakin etuja ja hauskaa voi pitää myös lakanoiden välissä!

Naiselle miespuolisesta ystävästä, ja vastaavasti miehelle naispuolisesta kaverista, on myös paljon apua. Kun haluaa päästä kurkistamaan vastakkaisen sukupuolen ajatusmaailmaan, voi kaverista olla hyötyä. "Miksi treffikumppani käyttäytyi niin, vihjailiko deitti kenties jotain sanoessaan näin?". Muun muassa näihin kysymyksiin voi saada uutta näkökulmaa keskustelemalla asiasta vastakkaisen sukupuolen kanssa.

Mutta mitä hyötyä panokaverista todellisuudessa on? Listasimme friends with benefits -suhteen kolme positiivista puolta:

1. Panokaverin kanssa vain mielikuvitus on rajana!

Voitte kokeilla uusia asentoja, toteuttaa toisenne fantasioita tai vaikka vain harjoitella tulevaa varten. Seksi on usein välitöntä, kun kyse on tutusta ihmisestä. Alkujännityksen jälkeen lemmenleikkeihin heittäytyy mukaan koko keholla ja mielellä ja seksistä tulee entistä parempaa. Ja mikä saisikaan mielentilan ja yleisen fiiliksen paremmaksi kuin hyvä seksi?

2. Et ole tilivelvollinen kenellekään.

Tämä pätee vain, jos olette sopineet seksikumppanisi kanssa, että suhteenne toimii puhtaasti kaveripohjalta. Jos olette molemmat vapaita temmeltämään myös toisten seksikumppanien kanssa, on kuitekin syytä pitää mielessä turvaseksi. Vain kondomi suojaa sukupuolitaudeilta, joten jos seksikumppaneita on useita, on syytä pitää itsensä lisäksi myös kaveri turvassa.

3. Seksi ei ole tuurista kiinni.

Yhden illan jutut eivät koskaan ole täysin varmoja. Siksi panokaverista on tässäkin suhteessa hyötyä. Seksin voi suunnitella etukäteen laittamalla vaikka vihjailevan tekstiviestin tai soittamalla ja kysymällä suoraan, "miten ois, kävisikö tunnin päästä mun luona?"

Kilpailut

Uusimmat