Sormet kuriin: 4 syytä, miksi sinun ei pitäisi lukea kumppanisi henkilökohtaisia viestejä

16.06.2014 21:15 - Minna Talstila

Joskus houkutus kasvaa liian suureksi ja meinaat tarttua partnerisi puhelimeen. On kuitenkin olemassa monia syitä, miksi näin ei kannattaisi tehdä. 

Suurin osa ihmisistä on joskus kokenut seuraavan tilanteen. Makoilet sängyllä ja kumppanisi on suihkussa. Partnerisi puhelin on yöpöydällä, aivan sinun vieressäsi. Tiedät puhelimen salasanan ja sinun olisikin todella helppo päästä käsiksi sen viesteihin. Vain yksi nopea kurkkaus ja voisit olla varma siitä, että voit luottaa kumppaniisi. Mitä siis tehdä? Nuuskiako vai eikö nuuskia?

Asiaa kannattaa todella miettiä kahdesti, sillä psykoterapeutti Daniela Tempestan mukaan kumppanin henkilökohtaisten tietojen nuuskiminen voi vahingoittaa sekä sinua että parisuhdettanne. Hän listaakin Huffington Postille 4 syytä, miksi toisen puhelinta ei kannattaisi tutkia. 

1. Se on koukuttavaa

Toisen henkilökohtaisten viestien tutkiminen on kuin ihottuman kutiaminen. Luulet, että raapiminen auttaa, mutta sen sijaan ihottuma leviää ja sinun täytyy raapia aina vain lisää. Haluat siis lukea viestejä enemmän ja enemmän, mutta kaikkein parasta kuitenkin olisi ettet aloittaisi lukemista ollenkaan. Vaikka et löytäisikään ensimmäisellä kerralla mitään epäilyttävää, on nuuskimisesta tullut keino saada asioihin varmuus. Joka kerta kun etsit helpotusta epäilyysi, iskee sinuun houkutus tarttua kumppanisi puhelimeen. 

2. Voit vain hävitä

Jos tarkistat partnerisi viestit tai sähköpostit, pitää sinun kohdata tekosi seuraukset. Et välttämättä löydä mitään, mutta pian helpotuksen tunne korvautuu huonolla omallatunnolla. Tunnet varmasti olosi epämukavaksi loukattuasi kumppanisi yksityisyyttä vaikka tämä on ollut kaiken aikaa aivan viaton. Jos taas löydät jotain epäilyttävää, täytyy sinun joko myöntää tekosi tai olla hiljaa samalla kun tieto partnerin epäluotettavuudesta syö sinua sisältä. 

3. Jos haluat luotettavan kumppanin, tulisi sinun itsekin olla luotettava

Nuuskiessasi partnerisi puhelinta, olet itse epäluotettava. Kohtele siis muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. 

4. Kumppanillasi saattaa olla luottamuksellisia työviestejä

Monilla on luottamuksellisia työhön liittyviä tietoja puhelimessaan tai tietokoneessaan. Jos siis tutkit kumppanisi tietoja, saatat samalla törmätä salaisiksi tarkoitettuihin työviesteihin. Haluatko siis vaarantaa partnerisi uran nuuskimisellasi?

Tempestan mukaan puhelimen tai tietokoneen tutkimisen sijaan kannattaa puhua epäilyksistään ääneen. Huolista olisi hyvä kertoa kumppanille rauhallisesti, ei syyttävään sävyyn. Jos pystytte käymään onnistuneesti tällaisen keskustelun, vahvistaa se varmasti suhdettanne. Jos taas kumppanisi alkaa heti puolustelemaan itseään kiihkeästi, saattaa jotain olla vialla. Silloin kannattaa pitää keskustelua yllä niin kauan, että olet saanut selville totuuden. 

Tempestan mukaan osa pareista pitää yllä avointa ilmapiiriä antamalla kaikki salasanansa toisilleen. Todennäköisesti nämä parit eivät kuitenkaan lue toistensa viestejä, koska he avoimuuden ansiosta luottavat toisiinsa sataprosenttisesti. 

Aikaisemmin kirjoitimme Facebook-päivityksistä, jotka voivat vahingoittaa parisuhdetta. Lue juttu täällä

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat