Tee hyvä ensivaikutelma uusien tuttavuuksien kanssa: 5 vinkkiä

04.08.2014 12:52 - Heli Thoren

Muutamalla niksillä annat itsestäsi hyvän, osaavan ja aidon vaikutelman - niin työelämää kuin uusia ystäviä ajatellen.

Ensivaikutelma vaikuttaa siihen, miten ihmiset sinuun suhtautuvat. Siksi hyvän vaikutelman tekemistä ei voi liikaa korostaa. Muutamalla vinkillä pidät huolen siitä, että voit näyttää parhaan puolen itsestäsi - tilanteessa kuin tilanteessa:

1. Lue läksyt

On hyvä olla perillä maailman asioista. Sinun ei tarvitse tietää kaikkea politiikasta ja viimeisistä sisustustrendeistä. Yleissivistys on kuitenkin tärkeää ensivaikutelmaa luodessa.

2. Hymyile

Kun hymyilet ja otat katsekontaktia ihmisiin, annat itsestäsi hyvän ja helposti lähestyttävän vaikutelman. Kun vastaat toisen hymyyn on se samalla kutsu tulla juttelemaan. Hymyileminen ja iloisuus ovatkin hyvin tärkeitä mukavan vaikutelman luomisessa. Näin saat helpommin myös uusia ystäviä ja työkontakteja.

3. Mieti, mitä sanot

Jos olet tilaisuudessa, jossa pyrit verkostoitumaan uusien ihmisten kanssa, mieti valmiiksi, mitä kerrot itsestäsi. Kun tiedät, mitä kerrot itsestäsi ja teet esittelystäsi mielenkiintoisen, jäät mieleen.

4. Kuuntele

Mikään ei ole ikävämpää kuin se, että et keskity kuuntelemaan henkilöä, kenen kanssa juttelet. Kuvittele, että ihminen, kenen kanssa keskustelet, on ainoa ihminen huoneessa. Hyvät kuuntelijat ja empaattiset keskustelukumppanit jäävät mieleen.

5. Kerro itsestäsi

Monesti neuvotaan kysymään paljon keskustelukumppanilta. Vaikka sekään ei ole huono, pelkkä kyseleminen voi vaikuttaa utelemiselta. Kerro myös itsestäsi avoimesti ja aidosti. Näin pääsette keskustelussanne syvemmälle.


Löytyvätkö he sinun työpaikaltasi. 4 ärsyttävää ihmistyyppiä, lue heistä lisää täällä.


Lähde: Womenshealthmag.com

Kilpailut

Uusimmat