Etkö etene urallasi? 10 kohtaa, joihin tulee keskittyä

30.10.2014 08:38 - Heli Thoren

Älä vain unelmoi ja ole rohkea. Menestyneiden liikemiesten teesit koottiin yhteen avuksesi.

Tökkiikö eteneminen työelämässä vai haluaisitko saada enemmän vastuuta? Omalla urallaan menestystarinoita luoneiden yrittäjien viisaudet koottiin yhteen. Opiskele kymmenen kohdan lista ja ota seuraava askel urallasi:

1. Muista ajan tärkeys

Työelämässä menestyneet osaavat arvostaa aikaa. Jos haluat saada joitakin asioita tehdyiksi tai viedä hankkeitasi eteenpäin, priorisoi niille aikaa muilta toimiltasi. Kun osaat hallita aikaasi, alat hallitsemaan paremmin myös työelämääsi.

2. Ole tuottelias

Se, että sinulla on kiire ei tarkoita, että olet tehokas. Tehokkuus ja kiire eivät ole sama asia, vaan työelämässä asioiden aikaansaaminen on kiirettä tärkeämpää. Älä erehdy ajattelemaan, että täysi kalenteri ja ympäripyöreät päivät ovat merkki menestyksestäsi. Menestystä mitataan ennemminkin sillä, kuinka paljon saat aikaan vaikkapa työviikkosi aikana.

3. Pyri parhaimpaan

Pomosi saattaa olla ärsyttävä ja työsikin tylsää, mutta älä silti tee keskinkertaista jälkeä. Pyri aina parhaimpaasi - joka tilanteessa. Huonosti työelämässä menestyvät ovat niitä, joille koulussa kelpasi koenumeroksi kuusi tai seitsemän, eivätkä he jaksaneet etsiä keinoja saada numeroita korkeammiksi. Pyri parhaimpaasi, niin samalla pääset myös eteenpäin urallasi.

4. Älä rajoita itseäsi

Huonosti menestyvät ihmiset laittavat itsensä lokeroon ja määrittävät itse itseään huonommaksi kuin ovatkaan. "En ole hyvä numeroiden kanssa" tai "en ystävysty helposti uusiin kontakteihin" ovat ajatuksia, joista voit päättää luopua vaikka jo tänään. Älä anna omien ajatustesi itsestäsi mustata menestystäsi.

5. Unohda tekosyyt

Jos viime projektisi työpaikalla ei mennyt putkeen, älä keksi tekosyytä epäonnistumisellesi. Kartoita tilanne ja ole rehellinen itsellesi. Kun pyrit selvittämään todelliset syyt mönkään menneen asian takana, onnistut ensi kerralla paremmin.

6. Tule toimeen muiden kanssa

Menestyksen eteen voi tulla se, jos et ole hyvä ihmisten kanssa. Sanotko usein: "olen vain tällainen" tai "ainakin olin hänelle rehellinen". Muista, että ihmissuhteet ovat myös työelämässä menestymisen kannalta yksi tärkein tekijä. Kun kohtelet kaikkia kohtaamiasi hyvin ja olet ystävällinen kaikille, pääset pidemmälle kuin etsimällä tekosyitä käyttäytyä tökerösti.

7. Tee se tänään

Pyri tekemään rästissä olevat asiat tänään, ei huomenna. Menestys tulee ahkeran tekemisen myötä ei sillä, että siirrät tehtäviä asioita koko ajan hamaan tulevaisuuteen.

8. Älä vain unelmoi

Monet ovat hyviä luettelemaan, mikä omassa elämässä olisi ihanaa tai miten asioiden pitäisi olla. Tee jotain unelmiesi eteen jo tänään.

9. Ole rohkea

Menestys ei tule, jos istut kotisohvalla toivomassa, että onnistuminen putoaisi syliisi. Mene ulos maailmaan ja jahtaa unelmiasi. Tee joka päivä jotakin haaveidesi eteen. Pikku hiljaa, askel askeleelta kuljet niitä kohti. Jos esimerkiksi haaveilet uudesta työpaikasta, kerro siitä tutuillesi ja seuraa työpaikkailmoituksia, lähetä avoimia hakemuksia yrityksiin, joissa haluaisit työskennellä.

10. Älä jämähdä

Opi lisää, opiskele lisää, kysele menestyneiltä tutuiltasi heidän mietteitään työelämästä ja niin edelleen. Pyri eteenpäin ja nauti uuden oppimisesta. Ole utelias ja nälkäinen menestymiselle ja elämälle. Se palkitaan.


Eikö aika tunnu arjessasi riittävän? Lue vinkit parempaan ajanhallintaan täältä.


Lähde: Life Hack

Kilpailut

Uusimmat