Miten naisen halu seksiin syttyy? Lue yllättävät tulokset tuoreesta tutkimuksesta

26.11.2014 16:15 - Heli Thoren

Miehillä haluaminen on usein kokonaan hormonaalista. Naisten halukkuus on sen sijaan paljon monimutkaisempaa.

Miehelle saattaa seksuaalisen halun syttymiseen riittää se, että hän näkee takapuolen vilahtavan bikinimainoksessa. Miehillä haluaminen on usein kokonaan hormonaalista. Vaikka naisillakin haluun vaikuttavat hormonit, niiden rooli on yllättävän pieni.

Michiganin yliopisto tutki naisten haluamista ja seksuaalisen halun syttymistä.

- Naisten seksuaalinen halukkuus on hyvin monimutkainen asia, tohtori John Randolph summaa.

Tutkimuksessa selvitettiin myös sitä, että löytyisikö naisten haluttomuuteen apua mieshormoni testosteronista. Testosteronia erittyy myös naisilla, mutta ei läheskään yhtä suuria määriä kuin miehillä. Jos naisen munasarjat on poistettu tai naisella on vaihdevuodet, halukkuus usein vähenee samalla, kun testosteronin määrä myös putoaa.

Henkinen hyvinvointi ratkaisee

Vaikka hormonilla on rooli haluamisessa naisilla, rooli on verrattain pieni. Vielä suurempaa roolia halukkuudessa näyttelee se, että nainen voi hyvin henkisesti. Silloin myös seksi maistuu.

Tutkimukseen osallistui 3302 naista. Kymmenen vuotta kestäneessä tutkimuksessa kartoitettiin verikokein naisten hormonimääriä. Tuloksissa havaittiin, että naiset, joilla oli halukkuushormoni testosteronia enemmän veressään halusivat seksiä hieman enemmän. Tutkijat yllättyivät kuitenkin, kuinka vähän se vaikutti halukkuuteen.


Minkälaista seksiä sängyssä sitten halutaan. Tuore tutkimus alleviivaa hyvän esileikin merkitystä. Lue lisää siitä täällä.


Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat