Etkö pääse yli eksästäsi? Neljällä askeleella eteenpäin

15.01.2015 09:45 - Heli Thoren

Toisinaan rakkauden päättyminen voi tuntua maailmanlopulta. Kun sydänsuruista toipuminen tuntuu mahdottomalta, ovat hyvät neuvot tarpeen.

Vaikka sydänsuruista toipuminen saakin tuntua pahalta, eteenpäin on jatkettava. Kun sinusta tuntuu, ettet onnistu pääsemään yli eksästäsi, ovat hyvät neuvot kalliit. Neljällä vankalla askeleella pääset eteenpäin ja pystyt keskittymään omaan elämääsi päivä päivältä paremmin:

1. Ota aikalisä

Heti eron jälkeen olo on usein pohjattoman yksinäinen. Silti uuteen suhteeseen säntääminen harvoin helpottaa tilannetta pitkällä tähtäimellä, vaan voit päätyä eroamaan pian uudelleen.

Ota eron jälkeen elämässäsi aikalisä. Keskity kuuntelemaan sisintäsi ja tunnustele, millaisen elämän haluat itsellesi rakentaa. Anna mielellesi aikaa ymmärtää, mitä on tapahtunut, ennen kuin ryntäät treffailuviidakkoon.

2. Vältä kontaktia eksän kanssa

Heti eron jälkeen kannattaa olla eksään mahdollisimman vähän yhteydessä. Näin saat langat välillänne katkaistua mahdollisimman tehokkaasti. Vaikka mielesi tekisi, älä vaadi eksältäsi vastauksia ja apua tilanteeseesi. Opettele sietämään arkea yksin ja ystäviesi avulla, päivä kerrallaan.

Jos eksälläsi on uusi, mustasukkaiset ajatukset ovat täysin luonnollisia. Pyri kuitenkin toimimaan niiden sanelemana mahdollisimman harvoin. Voit sopia luotettavan ystävän kanssa, että soitat hänelle aina, kun olo tuntuu sietämättömän mustasukkaiselta tai muuten yksinäiseltä.

3. Älä anna eron sanella arkeasi

Vaikka mielesi tekisi jäädä peiton alle itkemään, pyri pitämään rutiineistasi kiinni. Näe ystäviäsi, harrasta liikuntaa, käy töissä. Kun pidät itsesi liikkeessä, ei suru ja ikävä tunnu yhtä musertavilta.

Omaan elämään pääsee parhaalla tavalla käsiksi elämällä sitä. Vaikka mielesi ja kroppasi panisi vastaan, pyri pitämään edes osasta rutiinejasi kiinni suurimmassakin surussa. Esimerkiksi liikunnan harrastaminen voi helpottaa yllättävän paljon surun käsittelemistä.

4. Nauti sinkkuudesta

Korosta itsellesi sinkkuuden hyviä puolia ja ole niistä kiitollinen. Voit opetella tuntemaan itseäsi paremmin ja viettää aikaa niin, ettei sinun tarvitse kysyä keneltäkään mielipidettä. Voit tavoitella unelmiasi miettimättä, mitä toinen on niistä mieltä.

Erot eivät ole koskaan helppoja. Ne ovat kivuliaita ja joskus jopa hyvin epäreiluja. Niistäkin kuitenkin selviää. Tarvitaan kärsivällisyyttä ja uskoa siihen, että asiat järjestyvät. Tulet vielä löytämään suhteen, jossa sinulla on hyvä olla.


Lue myös: 10 merkkiä, joista tiedät, että suhde on tullut tiensä päähän.


Lähde: Familyshare.com

Kilpailut

Uusimmat