Hurja Apple-huhu: iPhone 8 tulee olemaan läpinäkyvä!

27.10.2016 20:15 - Teknavi / Janne Laakso - mobiili.fi

IPhone 7 on hädin tuskin ehtinyt kauppoihin, kun huhut Applen seuraavasta kännykkämallista käyvät jo kuumina.

Aiempien raporttien perusteella Apple olisi aikeissa esitellä ensi vuonna ulkoisesti täysin uusitun iPhonen, joka sisältäisi mahdollisesti reunoille kaareutuvan OLED-näytön, lasisen takapaneelin ja iPhone 4- ja 4s-malleista tutun metallisen kehyksen. Lisäksi huhujen mukaan kotinäppäin ja sormenjälkitunnistin integroitaisiin näyttöön, erillisen painikkeen sijaan. Tuore raportti kuitenkin maalailee täysin toisenlaisen kuvan ensi vuoden iPhone-mallista.

Robert Scoble on Upload VR -sivuston ylläpitäjä ja taustahahmo, joka Facebookissa jakoi kuulemiaan visioita tulevasta iPhonesta. Hänen mukaansa tuleva iPhone on täysin läpinäkyvä lasinpalanen (Gorilla Glassiä ja polykarbonaatteja, jotta laite kestää pudotuksia) ja sisältää ”seuraavan sukupolven OLED-näytön”. Puhelin sujautetaan silmätunnistuksella varustettuun silmikkoon, joka tarjoaa paremman ruudunpäivitysnopeuden ja enemmän polygoneja kuin Nvidian 1080-sarjan näytönohjaimella varustettu PC-tietokone.

Scoblen mukaan iPhone toimisi lisätyn todellisuuden näyttönä samaan tapaan kuin Microsoftin HoloLens ja silmätunnistimet tuovat sille aivan uudentyyppisen käyttöliittymän. Ympäristönsä laite tunnistaa Primesensen 3D-tunnistustekniikalla ja Scoblen mukaan Applella on Israelissa 600 työntekijää kehittämässä tätä tunnistusta. Akku ja antennit on sijoitettu näytön reunuksiin ja muut piirit laitteen pohjaan.

iPhone täyttää ensi vuonna 10 vuotta ja Scoblen mukaan tuolloin nähtävä laite tulee olemaan mullistava. Se on todella iso juttu” ja muuttaa koko teollisuudenhaaraa merkittävästi. Apple tulee hänen mukaansa myymään 60 miljoonaa iPhonea ensimmäisenä viikonloppuna, jolloin tuleva iPhone täräyttää roimasti ohi kaikkien muiden VR-laitteiden myyntimäärien ja saa samalla esimerkiksi Facebookin väen varpailleen.

Scoble kertoo kuullensa asioista monista lähteistä ja siinä ohessa ylistää monia VR- ja AR-alan toimijoiden ja start-up -yritysten kanssa tekemiään haastatteluja, joissa maalaillaan tulevaisuuden mahdollisuuksia. Lisäksi toki Scoble mainitsee myös tulossa olevan kirjansa, jossa aiheista kerrotaan lisää.

Visiot kuulostavat hurjilta, mutta kuten esimerkiksi BGR-sivusto mainitsee, ei Scoblen raportin pohjalta kannata liikoja odotella vielä ensi vuodelle. Hänen kuvailemansa täysin läpinäkyvä iPhone on vastoin kaikkia aiempia huhuja, minkä lisäksi esimerkiksi akkuteknologia ei ole sillä tasolla, että koko päivän toiminta-aika saataisiin ”näytön kehykseen piilotetulla” akulla. Esimerkkinä läpinäkyvien näyttöjen tilasta voisi mainita, kuinka Panasonic on tänä vuonna esitellyt läpinäkyviä näyttöjä, joilla esimerkiksi TV:n voisi sijoittaa vitriinin lasioveksi. Konseptilaite toki toimii, mutta markkinoille Panasonic ei moisten laitteiden kanssa aio vielä muutamaan vuoteen suunnata.

Lue myös: IPhone 7 kattavassa arvostelussa - kannattaako puhelimesta maksaa 800 euroa?

Lue myös: Löytyykö nurkistasi toimiva ensimmäisen sukupolven iPhone? Arvo tuhansia euroja

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat