Kuva: Shutterstock

Miten Instagram listaa tarinoiden katsojat? Ylimpänä ei olekaan se kovin stalkkeri

23.07.2018 12:15 - Reija Saarinen

Todellisuudessa listaus perustuu moneen eri seikkaan.

Instagramin tarinoiden katsojat pääsee jokainen katsomaan itse. Sieltä löytyy jokainen kuvan tai videopätkän katsonut tyyppi, tietyssä järjestyksessä. Mutta miten tuo järjestys sitten määräytyy?

Moni ajattelee, että listaus menee sen mukaan, että ylimpänä on se ihminen, joka katselee tarinoita eniten. Totuus on kuitenkin toinen, sillä ei nimittäin ole mitään merkitystä. 

Vaikka Instagram ei täysin haluakaan kertoa omia toimintatapojaan, ovat he paljastaneet pieniä yksityiskohtia listauksesta. 

- Vaikka moni niin luuleekin, ei ylimmäisenä ole se ihminen, joka katsoo tarinoitasi eniten. Listaus perustuu siihen, kenen kanssa käyttäjä itse on aktiivin ja eniten tekemisissä, Julian Gutman kertoo. 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos itse vierailee toisen ihminen profiilissa usein, saattaa hän nousta listalla korkealle, vaikka ei olisi tykännyt yhdestäkään hänen kuvastaan. Tämän lisäksi yksityiset viestit, kommentit ja tykkäämiset vaikuttavat näkymään. Myös Facebookilla on oma roolinsa. 

Vaikka siis moni kuvittelee, että löytävät oman sivunsa suurimmat stalkkerit tarinoiden listauksesta, näin ei ole. He nimittäin itse vaikuttavat lopputulokseen enemmän kuin arvaavatkaan. 

Lue myös: Instagram-profiili sen kertoo - 6 merkkiä siitä, että häntä ei kannata tapailla

Lue myös: Instagram sai jälleen uusia ominaisuuksia - ovatko sinun mieleesi?

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat