Kuva: Shutterstock

Facebookiin tulossa uusi ominaisuus edesmenneiden ihmisten muistotileille

07.03.2019 16:15 - Niki Miettinen

Sovelluksen ominaisuuden ansiosta, menehtyneiden ihmisten tileille voi kirjoittaa erilliseen kunnianosoitusosioon muistokirjoituksia.

TechCrunch -sivuston mukaan sosiaalisen median sovellukseen jättiläiseen Facebookiin on tulossa uusia ominaisuuksia, jotka liittyvät edesmenneiden ihmisten muistotileihin. Sovellus antaa tulevaisuudessa käyttäjilleen mahdollisuuden tehdä muistokirjoituksia menehtyneiden ihmisten Facebook-tileille uuteen kunnianosoitusosioon.

Sovelluksen käyttäjät ovat voineet jo vuodesta 2016 lisätä Facebook-kavereitaan perintöyhteyshenkilöiksi, jotka hoitavat menehtyneen käyttäjän tiliä, kun se on siirretty muistotiliksi.

Perintöyhteyshenkilö voi kirjoittaa edesmenneen käyttäjän tilille kiinnitetyn julkaisun, päivittää profiili- ja kansikuvat ja pyytää käyttäjätilin poistamista. Tulevan kunnianosoitusosion ansiosta kaikki kommentit ja julkaisut, joita muistotiliksi muokatulle tilille tulee menevät erilliseen kunnianosoitusosioon.

Kunnianosoitusosiota Facebook on kuvaillut muistotilien paikaksi, jossa ystävät ja perheenjäsenet voivat kertoa edesmenneestä tarinoita ja muistella yhteisiä hetkiä.

Perintöyhteyshenkilöillä on enemmän käyttöoikeuksia näissä muistokirjoituksissa kuin muistotilin muissa osa-alueissa. He voivat esimerkiksi päättää, kuka voi nähdä muistokirjoitukset ja poistaa sopimattomaksi tulkitsemaansa sisältöä. Perintöyhteyshenkilö voi myös eritellä menehtyneen henkilön tilille laitetut julkaisut hänen seuraajiensa aikajanalle ilmestyvistä päivityksistä.

Lue myös: Miten elämäsi muuttuu, jos eroat Facebookista kuukaudeksi? 4 seurausta

Lue myös: Facebook sulkee Moments-sovelluksensa helmikuun lopulla – muista tallentaa kuvasi

Lue myös: Facebook voi saada sinusta tietoa, vaikka sinulla ei ole tiliä - useat sovellukset vuotavat tietoa

Lähde: TechCrunch

Kilpailut

Uusimmat