Kuva: Fotolia

Uusi ehkäisykeino miehille tulossa - markkinoilla muutamassa vuodessa

07.07.2016 13:15 - Tiina Svensk

Tulevaisuudessa myös miehille voi olla tarjolla ehkäisykeinoja.

Kondomin lisäksi erilaisia hormonaalisia ehkäisykeinoja on ollut tarjolla jo vuosia. Erilaiset ehkäisymenetelmät ovat kuitenkin naisille. Myös miehille on yritetty kehittää ehkäisypilleriä, mutta ainakaan vielä toimivia ja turvallisia lääkkeitä ei ole saatu kehitettyä.

Tilanne saattaa kuitenkin muuttua vain muutaman vuoden kuluessa, uutisoidaan Cosmopolitanin sivuilla. Uutisessa kerrotaan kahdesta geelimäisestä tuotteesta, jotka saattavat löytyä markkinoilta jo muutaman vuoden sisällä. Ei kuitenkaan ole varmaa, milloin tuotteet tulisivat myös kansainvälisille markkinoille.

Kaksi suunniteltua tuotetta voidaan ottaa käyttöön pienen toimenpiteen myötä, jonka lääkäri suorittaa. Geeli piikitetään suoraan kivespusseihin paikallispuudutuksen avulla. Tuotetta ei kutsuta lääkkeeksi, sillä se ei tapa siittiöitä, vaan estää niiden kehittymisen.

Parhaimmillaan tuotteet voisivat olla yhdysvaltojen markkinoilla jo parin vuoden sisällä. Geelejä kehittävässä ryhmässä työskentelevä lääkäri Eisenfrats ei kuitenkaan anna tarkkaa vuosilukua:

- Annan takarajaksi viisi vuotta, jotta en varmasti petä lupauksia, lääkäri vastaa Cosmopolitanille.

- Naisille ehkäisykeinoja on monia, ja se ylläpitää käsitystä siitä, että naisilla olisi vastuu ehkäisystä. Miehet haluavat auttaa naisia ehkäisyssä, sillä ajat muuttuvat, Eisenfrats sanoo.

Lue myös: Kuormittaako hormonaalinen ehkäisy terveyttäsi? Merkit, joista asia selviää

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat