Kuva: Fotolia

Haluatko voida hyvin? Seitsemän tapaa auttavat viikossa

28.08.2016 18:15 - Pauliina Jokinen

Tuntuuko arki takkuisalta? Haluaisitko jo palata rutiineiden pariin ja saada syksyn käyntiin?

Elämään kannattaa ujuttaa vähitellen hyviä, mutta yksinkertaisia tapoja, jotka pitävät mielesi kirkkaana ja vähentävät stressiä.

Valitse alla olevista kohdista viikon jokaiselle päivälle yksi asia ja testaa sitä. Kokeile lisätä tapoja arkeesi pikkuhiljaa enemmän ja pian huomaat kaiken sujuvan aivan itsetsään.

Juo kupillinen sitruunalla maustettua vettä

Aamurituaalit ovat hyväksi. Muun muassa näyttelijä Cate Blanchett vannoo aamulla juotavan sitruunaveden nimeen. Sitruksinen juoma toimii detoxin tavoin ja kirkastaa ihoa.

Ulkoile

Happihyppely tekee hyvää pääkopallesi ja kropallesi. Voisitko kävellä työmatkat?

Varaa aikaa itsellesi

Sen lisäksi, että varaat aikaa ystäviesi näkemiseen, varaa aikaa myös itsellesi. Sosiaalinen ähky iskee helposti, jos vietät päivät töissä ja illat jatkuvasti muiden seurassa. Avaa Netflix hyvällä omalla tunnolla ja rentoudu.

Liiku aamuisin

Lenkkitreffit ystävien kanssa tai aamun salitreenit herättävät päivään varmasti. Näin saat jo aamusta saakka fiiliksen, jonka avulla saat asiat hoidettua loppupäivänkin ajan.

Pakkaa välipala mukaan

Heitä laukkuusi aamulla banaani ja keitetty kananmuna ja sinulla on aina ravitseva huikopala mukana. Olet varmasti parempaa seuraa, kun verensokerisi eivät heittele.

Varaa aikaa ystäville

Suunnittele yhteinen ilta ystävien kanssa ajoissa. Jos tuntuu, että aika on kortilla, kannattaa jokaiseen vuosikvartaaliin (syksy, talvi, kevät, kesä) varata yksi ”iso ilta”, jonka valmisteluun panostatte kunnolla. Se tarkoittaa vain neljää iltaa vuodessa – sen verran aikaa löytyy jokaiselta!

Nuku riittävästi

Kaikki tuntuu helpommalta, kun takana on vähintään kahdeksan tunnin yöunet.

Lue myös: Kolmekymppinen nainen, älä tietämättäsi tee olostasi tukalaa jatkossa - korjaa nämä tavat

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat