Kuva: Fotolia

Poninhäntä voi aiheuttaa päänsärkyä - katso yleinen syy kivun taustalla

11.10.2016 19:15 - Elisa Jalasjoki

Muodikas kampaus ei tunnu aina mukavimmalta vaihtoehdolta.

Korkea ja kireä ponihäntä aiheuttaa useille päänsärkyä, joskus jopa ennen puoltapäivää. Mutta mistä tuo sykkivä, migreenimäinen tunne oikein johtuu? Neurologi Dr. Denise E. Choun antaa vastauksen Elle-lehden haastattelussa.

"Useimmat valmiiksi migreeni-alttiita"

Choun mukaan useimmat jotka kokevat päänsäryn oireita ponihäntää pitäessään ovat valmiiksi migreeni-alttiita. 

- Useimmat ihmiset eivät tule ajatelleeksi, että he voivat kärsiä migreenistä, jos sitä ei koskaan ole diagnosoitu, Chou selittää.  

Tiukka ponihäntä tai esimerkiksi pidennykset vetävät kallon hermoja, joka aiheuttaa särkyä. Hermot ympäri päätä ja kalloa ovat erityisen herkkinä fyysisen rasituksen, jännityksen tai puristuksen seurauksena. 

- Hiusten laittamisen ylös ei tulisi olla kivuliasta. Migreenikohtauksen aikana se kuitenkin voidaan kokea sellaisena, Chou sanoo. 

Myös kipulääkkeiden liiallinen käyttö voi aiheuttaa altistumista päänsärylle.

Mikä neuvoksi?

Apua voi saada Choun mukaan muun muassa lisäämällä ruokavalioon b-vitamiinia, magnesiumia ja yrttejä, kuten ruttojuurta. Niiden kaikkien väitetään tasoittavan aivojen yliherkkyyttä.  

- Tietenkin ennen minkäänlaista lääkitystä tulee kuitenkin puhua lääkärin kanssa, Chou muistuttaa. 

Helpoin ratkaisu taitaakin olla muodikkaan korkean ja kireän ponihäntä-kampauksen vaihtaminen löysempään malliin. Myös päätä puristavia hiuspantoja kannattaa välttää. 

Jos väsymys uhkaa viedä voiton hiustenpesulta työaamuna, löysempi ponihäntämalli luonnistuu aivan yhtä nopeasti - ja näyttää aivan yhtä hyvältä.

Lähde: Elle

Lue myös: Hiukset kuntoon kotitekoisella syväpuhdistusaineella - katso ohje

Kilpailut

Uusimmat