Kuva: Fotolia

Laihdutusvinkit voivat tehdä hallaa painonpudotukselle: Ethän sorru yleisiin virheisiin?

09.07.2017 18:45 - Tiina Svensk

Monet käyttävät vaakalukemaa menestyksen mittarina, vaikka oikeastaan lukema kertoo terveydentilasta vain vähän.

Jos olet aloittanut elämäntaparemontin, odotat varmasti muuttuvia lukemia vaa'alla käydessäsi. Vaakalukemien tarkkailu ei kuitenkaan ole välttämättä järkevää, kuten SELF -sivustolla kerrotaan. Myös muut tiukan dieetin tekijät saattavat aiheuttaa enemmän hallaa kuin hyötyä.

Mitä elämäntapamuutoksessa kannattaa sitten muistaa? Ja mitä käyttää vaa'an sijaan? Mittareina kannattaa käyttää mittanauhaa, omaa olotilaansa tai peilikuvaansa - mutta miksi? Lue perustelut alta:

1. Dieetit eivät toimi: Dieettiteollisuus on miljoonabisnes, ja vain murto-osa ihmisistä saavuttaa tuloksensa dieettien avulla - ja vielä pienempi lukema pysyy tavoitepainossaan.

2. Menestystä ei mitata vaakalukemilla: Toisinaan vaaka tekee enemmän hallaa kuin auttaa elämäntaparemontin keskellä. Älä takerru vaa'an lukemiin, sillä ne eivät määritä arvoasi ihmisenä. Toisinaan luvut saattavat jopa nousta, sillä rasvan tilalle muodostuneet lihakset painavat enemmän kuin rasva.

3. Vaaka voi myös johtaa harhaan: Etenkin, jos ei tiedä lihasmassan painavan enemmän kuin rasvakudoksen, voi vaaka johtaa sinua harhaan. Nousseet painolukemat saattavat ajaa laihduttajan jopa tiukempaan treeniin ja vähäisempään ruokailuun - mikä aiheuttaa vain huonon kierteen.

4. Tiukka ruokavalio voi tehdä hallaa: Noudatatko erittäin tiukkaa ja säännösteltyä ruokavaliota? Huolehdi, että ruokavalion tarkkailusta ei tule sinulle pakkomielle. Ruokailun tulisi tukea harjoitteluasi ja olla vaivatonta - vaikka teetkin muutoksia elämässäsi, ei muutoksista tule tulla elämäsi keskipistettä.

5. Treenaajan tulee syödä: Muistathan, että ruoka ei myöskään ole vihollisesi? Aktiivisen treenaajan tulee syödä, jotta keho saa tarvittavat rakennusaineet itselleen ja riittävästi energiaa palautuakseen.

6. Paino ei arvota meitä: Tätä voi olla vaikea uskoa nykyisin, mutta painolukema ei todellakaan arvota sinua millään tapaa ihmisenä. Älä anna siis painosi hallita elämääsi - tai itsetuntoasi.

Lue myös: Rohkea tositarina laihduttamisen kivuliaista varjopuolista:"En pysty vieläkään hyväksymään itseäni"

Lue myös: 10 harhaluuloa laihduttamisesta

Lähde: SELF

Kilpailut

Uusimmat