Kuva: Fotolia

Tiedätkö mitä ihollesi tapahtuu, kun luovut meikistä?

10.07.2017 20:45 - Katariina Auvinen

Monissa meikeissä on esimerkiksi helposti allergisoivia ainesosia. Meikistä luopuminen tekee iholle välillä hyvää.

Monien naisten kasvot altistuvat meikkien sisältämille kemikaaleille ja ainesosille parhaimmillaan joka viikon päivä. Arkisin meikataan töihin ja viikonloppuisin hieman enemmän, jos luvassa on vaikkapa illanviettoa kaupungilla. Elite Daily -julkaisu mitä tapahtuu kasvojen iholle, kun meikistä luovutaan edes vähäksi aikaa.

Ihohuokoset pienentyvät. Tämä näkyvä muutos aiheutuu siitä, että esimerkiksi puuteri, meikkivoide tai poskipuna eivät tuki enää ihohuokosia. Meikin lisäksi kasvojen iho joutuu koville ilmansaasteiden ja -pölyn vuoksi.

Tukkeutuneet ihohuokoset aiheuttavat myös finnejä ja epätasaisuutta. Epäpuhtauksia joutuu iholle muun muassa meikkisiveltimistä. Jos sorrut siihen, että jokaisen käyttökerran jälkeen putsaa kunnolla siveltimiä, levität myös bakteereja ihollesi. Bakteerit, jotka tukkivat ihohuokosesi aiheuttavat myös tulehdusta iholle.

Silmäsi hyötyvät myös meikittömyydestä. On tutkittu, että silmämeikkiä käyttämättömillä ihmisillä on vähemmän silmätulehduksia ja allergioita. Tämä johtuu siitä, että ripsiväriputkilo on ihanteellinen kasvupaikka bakteereille. Jos sinulla on ollut lähiaikoina silmätulehdus, tulisi kaikki ripsivärit heittää pois. Useat ripsivärit sisältävät lisäksi ainesosia, jotka allergisoivat herkästi. Joten aina kun laitat ripsiväriä voit altistaa itsesi allergialle. 

Ihosi on kosteutetumpi. Meikki sekoittaa ihon normaalia kosteustasapainoa ja uusiutusmisprosessia. Iho tuntuu helposti kuivalta ja kiristävältä. Iho lepää ja uusiutuu levätessä, joten pahinta on jättää iho putsaamatta kunnolla ennen nukkumaan menoa. 

Vaikka et luopuisikaan meikistä kokonaan, on hyvä pitää vaikka lomalla lomaa myös meikkaamisesta. Jo viikko tekee ihmeitä ihollesi. 

Lähde: Elite Daily 

Kilpailut

Uusimmat