Kuva: Shutterstock

Luonnolliset keinot kuukautiskipujen helpottamiseen listattiin - 5 helppoa niksiä

28.03.2018 22:45 - Emmi Moilanen

Kylpy karvassuolavedessä ja riittävä magnesiumin saanti voivat toimia apuna kivuliaisiin kuukautisiin.

Kuukautiskivut ovat ikävä vaiva, joista ei pidä jäädä kärsimään turhaan. Särkylääkkeiden ja lääkärin vastaanotolla vierailun lisäksi on olemassa myös muutama luonnonmukainen keino kipujen lievittämiseksi. Bustle kokosi yhteen niksit, joiden avulla helpotat kipuja ilman lääkkeitä kotikonstein.

1. Valitse päivän ateriat oireidesi mukaan

Kivuliaiden kuukautisten aikana kannattaa kiinnittää normaalia tarkempaa huomiota ruokavalioonsa.

- Hillitäksesi turvotusta, tulisi välttää suolaisia ruokia. Jos taas kärsit ummetuksesta, hiilihydraatit kannattaa jättää vähemmälle, lääkäri Sophia Yen kertoo.

Yen lisää myös, että riisi on erinomainen lisä ruokavalioon silloin, jos sinulla on taipumusta kärsiä ripulista kuukautisten aikaan.

2. Varmista omega-3 rasvahappojen saanti

Lääkäri Prudence Hall ja Yen molemmat suosittelevat riittävää omega-3 rasvahappojen saantia silloin, jos olet taipuvainen kärsimään kivuliaista kuukautisista.

- Omega-3 voi olla erinomainen apu tulehduksen ja kivun lievittämisessä, mukaan lukien myös kuukautiskivut. Rasvahapoilla on myös useita muita terveyshyötyjä, Hall toteaa.

Omega-3 -rasvahappoja sisältävät muun muassa lohi, soijapavut ja pellavan siemenet.

3. E-vitamiini avuksi rintojen arkuuteen

Vuonna 2010 tehty tutkimus osoitti, että säännöllinen E-vitamiini käyttö saattaa ehkäistä rintojen arkuutta kuukautisten aikana. E-vitamiinia saat muun muassa manteleista, pinaatista, oliiveista ja papaijasta.

4. Kokeile magnesiumia ravintolisänä

Magnesium on elintärkeä mineraali, joka vaikuttaa luuston terveydestä hermoston toimintaan saakka.

- Naisilla, jotka kärsivät kovista kuukautiskivuista, on yleensä myös puutetta magnesiumista. Suosittelen magnesiumia ravintolisäksi iltaisin, sillä sen on todistettu lievittävän tulehdusta luonnonmukaisesti, Hall ohjeistaa.

Magnesiumia sisältävät myös avokadot, pähkinät ja tumma suklaa.

5. Lisää kylpyveteen karvassuolaa

- Lämpö on aina hyvä keino lievittää kuukautiskipuja ja yksi parhaimmista tavoista on mennä kuumaan kylpyyn. Rentoutuneena myös pahin kipu lievittyy, kertoo Yen.

Hall puolestaan ehdottaa lisäämään kylpyveteen magnesiumsulfaattia eli epsom- tai karvassuolaa. Karvassuola nimittäin rentouttaa lihaksia, laskee turvotusta ja lievittää kipuja.

Lue myös: Miksi kuukautiset ovat myöhässä? 5 yleistä syytä

Lue myös: Mistä johtuu äkillinen kipu navassa? Ilkeä tunne voi olla merkki vakavammasta

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat