Kuva: Shutterstock

Opi hallitsemaan stressiä kuin mestari - 7 neuvoa, jotka jokaisen tulisi ottaa haltuun

09.04.2018 15:15 - Emmi Moilanen

Stressin ollessa pahimmillaan tulisi muistaa pitää hyvää huolta fyysisestä hyvinvoinnista.

Stressi kuuluu elämään. Esimerkiksi työelämä ja ihmissuhteet saattavat aiheuttaa tilanteita, joissa henkinen paine tuntuu lähes ylitsepääsemättömältä. Tärkeää olisi kuitenkin muistaa, että stressi on usein ohimenevä tunne. Your Tango -sivusto listasi yhteen seikat, jotka jokaisen stressaajan tulisi oppia.

7 tärkeää neuvoa stressaajalle:

1. Hyväksy, että stressaavat tilanteet ovat osa elämää. Realistisella asenteella tiedostat, että vastoinkäymiset kuuluvat silloin tällöin elämään. Osaat myös toimia paremmin epämiellyttävissä tilanteissa, kun olet henkisesti varautunut siihen, ettei elämä ole aina vain ruusuilla tanssimista.

2. Aseta ongelmat oikeisiin mittasuhteisiin. Muista, että esimerkiksi yksi ylimääräistä työtä aiheuttava moka ei pilaa koko loppuelämääsi. Todennäköistä on, että tilanne on jo ohi ja unohdettu ensi viikkoon mennessä.

3. Huolehdi fyysisestä hyvinvoinnistasi. Liiku, nuku tarpeeksi ja noudata säännöllistä ja tasapainoista ruokavaliota erityisesti silloin, kun elämäntilanne tuntuu normaalia stressaavammalta.

4. Valitse terveelliset keinot hallita stressiä. Vaikka nopea roskaruoka ja riehakas ilta baarissa tuntuisivat hyviltä keinoilta unohtaa stressi edes hetkeksi, on todennäköistä, että seuraavana päivänä olosi tuntuu myös fyysisesti nuutuneelta ja huonolta.

5. Ota tarpeeksi omaa aikaa. Silloin tällöin on hyvä kohdata stressin aiheuttamat huolet ja tuntemukset kaikessa rauhassa. Kun saat aikaa ajatella, on todennäköistä, että myös stressin aiheuttamat ongelmat ja huolet kutistuvat oikeisiin mittasuhteisiin ja muistat jälleen, että elämässäsi on myös paljon muuta sisältöä murehtimisen sijaan.

6. Ota vastuu omista teoistasi. Jos oma toimintasi on johtanut sinut tilanteeseen, jossa stressi tuntuu ylitsepääsemättömältä muista, että valinnoillasi voit merkittävästi vaikuttaa myös siihen, millä tavalla lähdet purkamaan vaikean elämäntilanteen aiheuttamaa painetta.

7. Muista etsiä asioista positiivisia puolia. Myös stressaavassa elämäntilanteessa on mahdollista, että hyviä asioita tapahtuu ja asiat alkavat sujua paremmin. Tämä tapa kohottaa myös mielialaasi ja voi auttaa katkaisemaan stressikierteen nopeammin.

Lue myös: Stressi vaikuttaa koko kehoosi epämiellyttävällä tavalla - lue miten

Lue myös: Haluatko vähentää stressiä? Haistele rakkaasi likaista paitaa

Lähde: YourTango

Kilpailut

Uusimmat