Kuva: Shutterstock

Vaivaako siitepölyallergia? 4 täsmävinkkiä oireiden helpottamiseen

26.04.2018 22:15 - Emmi Moilanen

Voimakkaista allergiaoireista kärsivän olisi hyvä aloittaa lääkitys jo ennen pahimpien oireiden ilmaantumista.

Kevät on siitepölyallergiasta kärsivälle vaikeaa aikaa. Oireiden ollessa voimakkaimmillaan, tehokas apu löytyy allergialääkityksestä. Oikeanlaisen lääkityksen lisäksi on olemassa muutama niksi, joiden avulla oireita voi helpottaa.

Greatist kysyi asiantuntijoilta, mitkä ovat tehokkaimmat kotikonstit allergiaoireiden hillitsemiseen.

Vältä alkoholia

Kun allergiaoireet ovat pahimmillaan, myös alkoholin käyttö tulisi jättää minimiin, sillä alkoholipitoiset juomat voivat pahentaa oireilua.

- Alkoholi kiihdyttää verenkiertoa ja tulehdusta alueilla, joilla allergia oireilee, toteaa allergialääkäri Purvi Parikh.

Aloita allergialääkitys ajoissa

Jos tiedät kärsiväsi voimakkaasta allergiasta, oireiluun olisi hyvä varautua hyvissä ajoin etukäteen ja tarkistaa, että tarvittavat allergialääkkeet ovat helposti saatavilla.

- Tehokkain tapa allergiaoireiden hillitsemiseen on aloittaa allergialääkitys ajoissa, hyvissä ajoin ennen pahimman oireilun alkamista, kertoo allergialääkäri Clifford Basset.

Treenaa iltapäivällä tai illalla

Vaikka normaalisti olisit tottunut treenaamaan aamuisin, allergiakautena voimakkaasti oireilevan saattaa olla helpompi treenata iltapäivällä tai illalla etenkin silloin, jos treeni tapahtuu ulkona. Jos lähdet lenkille heti aamusta, Greatistin artikkelin mukaan myös siitepölyn määrä on tällöin korkeimmillaan. Parikh vinkkaakin, että myös sisätiloissa treenaaminen on hyvä vaihtoehto vaikeasta allergiasta kärsivälle.

Vältä tuoksukynttilöitä ja hajustettuja pesuaineita

Voimakkaasti hajusteut tuoksukynttilät ja pesuaineet voivat pahentaa siitepölyallergiasta kärsivän oireita. Bassetin mukaan tämä johtuu siitä, että tuotteissa käytetyt voimakkaat kemikaalit voimistavat allergiaoireiden aiheuttamaa ärsytystä. Siitepölykauden ollessa pahimmillaan olisikin hyvä vaihtaa esimerkiksi pesuaineet miedosti hajustettuihin vaihtoehtoihin.

Lue myös: Ikävää nykimistä silmäkulmassa - esimerkiksi allergia ja vitamiinien puutos altistavat elohiirelle

Lue myös: Nuori nainen on allerginen omille hiuksilleen ja sään vaihteluille - "En tiedä heräänkö aamulla"

Lähde: Greatist

Kilpailut

Uusimmat