Kuva: Shutterstock

Piinaako päänsärky? Syy saattaa olla rintaliiveissäsi

12.07.2018 17:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

D-kupin kokoiset rinnat saattavat painaa yhteensä jopa kilon.

Päänsärylle on olemassa useita syitä. Joskus se johtuu liian vähäisestä veden juonnista tai esimerkiksi huonoista yöunista. Vaikka syitä on monia, harva silti tulee ajatelleeksi, että säryn syy voi löytyä myös paidan alta.

Yksi suuri pääkivun aiheuttaja on nimittäin rintaliivit, ja etenkin vääränkokoiset liivit. Yksi D-kupin kokoinen rinta voi nimittäin painaa jopa 500 grammaa, joten tällaiset rinnat omaava nainen kannattelee mukanaan kilon lisäpainoa. Jos sitten liivit eivät ole oikeankokoiset ja tarpeeksi tukevat, luvassa on ongelmia.

- Jos käyttää vääränkokoisia rintaliivejä, aiheuttaa rintojen paino ongelmia olkapäille. Tämä taas johtaa pää- ja niskasärkyyn. Siksi on tärkeää mitata oma kokonsa, jotta tulee hankkineeksi täydellisesti istuvat liivit, kertoo Triumphilla työskentelevä Paula Svoboda.

Svobodan mukaan oma koko kannattaa mittauttaa noin puolen vuoden välein. Uudet rintaliivit sen sijaan pitäisi hankkia 12 kuukauden välein, sillä ne venyvät yllättävän paljon jo vuoden aikana ja niiden tuki vähenee.

- Jokainen meistä rakastaa hyvältä näyttäviä rintaliivejä, mutta jos niissä on huono tuki, ei niillä käytännössä tee mitään. Jos rinnat ovat suuret, nousee tukevien liivien käyttäminen vieläkin suurempaan rooliin. Silloin kannattaa suosia leveämpi olkaimia ja kolmen hakasen levyistä kiinnitystä, hän vinkkaa.

Lue myös: Millaisista rinnoista miehet pitävät? "Ihanteellinen" kuppikoko selvitettiin

Lähde: Whimn

Kilpailut

Uusimmat