Kuva: Shutterstock

Ei tekosyitä! Huomaamattoman ja tehokkaan pakarajumpan voit tehdä töissä tai kauppajonossa

28.09.2018 10:15 - Henna Koste

Piia Koriseva vinkkaa tuoreessa 365 muutoksen päivää -kirjassaan tehokkaan ja helpon pakarajumpan.

Juontaja-toimittaja Piia Koriseva on julkaissut 365 muutoksen päivää -kirjan (Gummerus). Nainen teki elämäntapamuutoksen vuonna 2008 saatuaan aivoinfarktin. Kuntoutuksensa jälkeen hän on auttanut muita hyvinvointivalmentajana ja personal trainerina. Kirjassa Koriseva jakaa parhaat muutosneuvonsa. 

Koriseva antaa muun muassa vinkin huomaamattomaan pakarajumppaan. 

"Luennoidessani komennan mielelläni kuulijat treenaamaan suurinta ja valitettavasti usein myös löysintä lihastaan, pakaraa", hän kertoo.

Hän huomauttaa, että istuessa pakaralihas on venyneessä tilassa ja venynyt lihas on aina rennompi. Korisevan vinkkaaman pienen mutta tehokkaan pakaraliikkeen voi tehdä kaupan jonossa, autossa tai vaikka töissä. 

"Kuvittele, että asetat luumun pakaroidesi väliin, ja purista pakaroita sitten täysillä yhteen, jotta luumu ei putoa. Kun olet ehtinyt laskea hitaasti kymmeneen, rentouta pakarat ja toista liike. Tee välillä useita nopeita pumppauksia. Lisää puristuksen kestoa, kun lihaksesi kehittyvät. Vähitellen voit muuttaa ajatuksissasi luumun viinirypäleeksi. Nyt puristuksen tulee olla todella napakka."

Kirjailija huomauttaa, että kyseessä on liike, jonka tekemättä jättämiselle ei löydy tekosyitä. 

(kuva: Gummerus)

Lue myös: 4 teholiikettä pakaroille - nopea treeni onnistuu vaivatta kotona

Kilpailut

Uusimmat