Kuva: Shutterstock

Tuore äiti julkaisi kuvan raskauden jälkeisestä vartalostaan - "Tämä kaikki on normaalia"

15.11.2018 12:15 - Katariina Auvinen

Katie Newnham haluaa hälventää tuoreiden vanhempien paineita itseään kohtaan.

Vanhemmuus on elämää mullistava tapahtuma. Erityisen rankkaa se saattaa olla tuoreelle äidille, jonka vartalo muuttuu myös raskauden ja synnytyksen myötä. Kaikki eivät palaudu ennalleen nopeasti ja samalla tavalla, jonka sai huomata myös Katie Newnham, joka sai toisen lapsensa vähän aikaa sitten. 

Nainen julkaisi kuvan, jossa hän on alusvaatteisillaan vauva sylissä. Hän kertoi kuvatekstissä, että halusi julkaista rehellisen kuvan, jotta äidit olisivat armollisempia omille vartaloilleen. 

"Huomio kaikki uudet äidit. Voi olla, että ette tunnista vartaloanne synnytyksen jälkeen, mutta teidän pitää antaa sille aikaa palautua. Voi olla täysin mahdollista, että näytätte vielä olevanne raskaana viikkoja synnytyksen jälkeen ja se on aivan täysin normaalia. Se kyllä palautuu. 

Voi kuitenkin olla, että sinuun on jäänyt jotain pysyviäkin muutoksia, joita sinun pitää vain ylistää ja olla niistä ylpeä. Voit huomata ensimmäisten kuukausien aikana, että menetät myös paljon hiuksia, älä panikoi sekin on normaalia. Sinun hormonisi tasapainottuvat pian. 

Voi olla, että imetys ei suju kuten olit ajatellut. Älä soimaa siitä itseäsi. Voit vuotaa verta viikkoja synnytyksen jälkeen ja olla todella kipeä, kiitos hormonien. Saatat myös hikoilla todella paljon enemmän. 

Jotkut muutokset tulevat olemaan väliaikaisia ja toiset taas pysyviä, mutta muista ettet todellakaan ole yksin näiden asioiden kanssa." 

Lue myös: Kylie Jennerin kuvat ennen ja jälkeen synnytyksen hämmentävät faneja: "Outo vartalo"

Lue myös: Pariskunnan erikoiset raskauskuvat nousivat otsikoihin - verinen käänne yllättää

Kilpailut

Uusimmat