Kuva: Shutterstock

5 keinoa päästä eroon päänsärystä ilman särkylääkkeitä

25.05.2019 09:15 - Karoliina Kotala

Jos päänsärky iskee, voi apu löytyä muualtakin kuin pilleripurkista.

Pääkipu on harmillinen, vaikkakin yleinen vaiva. Jos särkylääkkeiden napsiminen ei huvita, kannattaa ensin kokeilla lääkkettömiä keinoja, joiden on todettu tepsivän pääkipuun.

Mene salille

Vaikka pääkivussa pomppiminen ei kuulosta houkuttelevalta, liikunta vapauttaa hyvän olon hormoneja, joiden tiedetään auttavan kipuun. 

Ota kuppi kahvia

Jos juot säännöllisesti kahvia, kannattaa pitää huoli siitä, että saat normaalit annoksesi joka päivä, sillä muuten tiedossa on pääkipu. Jos siis päätä särkee, kokeile juoda kuppia kahvia, sillä se voi auttaa.

Pysy erossa näyttöpäätteistä

Tablettien, läppäreiden ja älypuhelinten tuijottelun tiedetään aiheuttavan pääkipua. Anna siis silmillesi ja aivoillesi lepoa ja lähde ruutujen tuijottelun sijaan kävelylle raittiiseen ilmaan, se voi viedä pääkivun mennessään.

Hoida kylmällä tai kuumalla

Hoida kipua kylmäpussilla tai kuumalla kaurapussilla, kumpi vain tuntuu itselle houkuttelevammalta. Kylmä puuduttaa kipua ja kuuma taas rentouttaa lihaksia ja jännitystä helpottaen kipua. Kotona voit käydä vaikkapa kuumassa suihkussa.

Käy hierojalla

Toisinaan pääkipu johtuu jännityksestä hartioissa, johon puolestaan auttaa tehokkaasti hieronta. Pyydä kumppaniasi hieromaan hartioitasi tai suuntaa hierojalle. 

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös: Tavallista päänsärkyä vai migreeniä? Merkit, joista erotat ne toisistaan

Kilpailut

Uusimmat