Kuva: Shutterstock

Aloita päiväsi virkeämmin - vain muutaman minuutin venyttely tuo tehokkaasti lisäenergiaa aamuun

26.12.2019 14:15 - Emmi Moilanen

Jo kahdeksan minuutin venyttely virkistää tehokkaasti.

Olemme uutisoineet aikaisemmin siitä, millainen venyttely todella kannattaa ennen treenisuoritukseen ryhtymistä. Pääset lukemaan tästä myös personal trainerin kumoaman yleisen lämmittelymyytin.

Venyttely kannattaa myös muulloin kuin treenin yhteydessä. Cosmopolitan-sivuston kokoamilla ohjeilla aloitat aamusi virkeämmin venytyksillä, jotka vievät aikaasi vain kahdeksan minuuttia.

Pakaravenytys

(kuva: Shutterstock)

Asetu kuvan mukaiseen asentoon ja varmista, että kätesi ottavat tukea lattiasta ja ryhtisi on suorassa. Nosta oikean jalkasi nilkka vasenta polvea vasten ja venytä. Pidä asentoa yllä 80 sekunnin ajan hengittäen samalla syvään.

Toista toiselle jalalle.

Jalan venytys lattialla istuen

(kuva: Shutterstock)

Toista kuvanmukaiset venytykset kummallekin jalalle. Voimista venytystä laskemalla vartaloasi kohti suorana olevaa jalkaa. Pidä venytystä yllä 40 sekuntia kummallekin jalalle.

V-asento

(kuva: Shutterstock)

Aloita istumalla niin, että ojennat jalkasi suoraan eteesi ja pidät ryhdin suorana. Tämän jälkeen voit avata jalkasi niin leveään v-asentoon, kuin kehosi antaa myötä. Aseta kädet lattiaan ja suorista mahdollisimman pitkälle eteesi – varmista, että selkäsi pysyy yhä suorassa. Hengitä syvään ja pidä venytystä yllä 40 sekunnin ajan.

Venytä lantiota ja reisilihaksia

(kuva: Shutterstock)

Asetu kuvan mukaiseen asentoon ja koukista taakse jäävää jalkaa ylöspäin – nappaa toisella kädellä nilkan kohdasta kiinni. Pidä ryhtisi suorassa ja pidä venytystä kummallekin jalalle yllä 40 sekunnin ajan.

Alaspäin katsova koira

(kuva: Shutterstock)

Tämä joogastakin tuttu asento venyttää keskivartaloa ja hellii selkärankaasi. Paina kainaloita hellästi kohti lattiaa ja pidä kantapäät lattiaa vasten, jolloin lantiosi pysyy oikeassa kulmassa. Pysy asennossa 40 sekunnin ajan.

Venytä rintalihaksia

(kuva: Shutterstock)

Asetu mukavasti istumaan lattialle, pidä ryhti suorana. Risti kätesi selän takana. Venytä käsiä hellävaraisesti poispäin vartalostasi ja avaa samalla rintalihaksiasi. Pysy venytyksessä 40 sekunnin ajan.

Lue myös: Karista stressi ja keskittymisvaikeudet joogalla: Jo 6 yksinkertaista liikettä riittää

Lue myös: "Urheilukrapula" on yleinen tunne raskaan treenin jälkeen - oletko sinä kokenut?

Lue myös: Milloin treeni rasittaa kehoa enemmän kuin pitäisi? Hälytysmerkit, jotka jokaisen tulisi tunnistaa

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat